FunX

Adje: "In de tijd dat ik vastzat, is de rapgame compleet veranderd"

  1. Newschevron right
  2. Adje: "In de tijd dat ik vastzat, is de rapgame compleet veranderd"

Adje dropte gisteren zijn nieuwe single en clip Leef Nu met Sevn Alias. Deze track komt van zijn album Streetknowledge, die vrijdag uitkomt. Hij kwam langs bij Start voor een exclusieve luistersessie en vertelde ook openhartig over zijn tijd in en na de gevangenis.

"Ik ben hongeriger dan ooit, omdat ik van veel naar niks ben gegaan."

Verandering

"In de tijd dat ik vastzat, heb ik mijn bankrekening leeg zien raken." Het was niet alleen Adjes bankrekening die er na acht maanden iets anders uitzag, ook de rapgame was compleet veranderd.

"De game blijft ontwikkelen en alles verandert. Toevallig zat ik vast tijdens die verandering."

Album

Streetknowledge is volledig geproduceerd door Esko. Eén van de potentiële hits van het album is de track Voila, een track die Adje niet meteen voelde. Toen Esko hem de bubblingbeat liet horen zei Adje dat hij geen zin had in een bubblingtrack. Toen het album bijna helemaal af was, drong Esko toch nog aan op die ene beat. Hij zei: "Adje, jouw stem en deze beat gaan werken."

Gevoelige tracks

Er staan ook gevoelige tracks op het album, zoals Hurt Me. Opvallend is de line: 'Door teleurstelling word je koud, het heeft effect op wie je vertrouwt'. Adje legt uit dat hij heel open is, misschien soms té open waardoor hij mensen kwetst. De afgelopen tijd is hij erachter gekomen dat niet iedereen zo open met hem was als hij met hen.

"Ik ben teleurgesteld in hen, maar ook in mezelf dat ik dat verwachtte van anderen."

LEef Nu

Een andere track van het album is Leef Nu met Sevn Alias, waarvan de clip al is uitgekomen. De clip is geïnspireerd op de film Paid in Full. "Het verhaal komt overeen met ons". Adje moest na het vastzitten helemaal opnieuw beginnen met alles en stond er vaak alleen voor.

Gevangenis

Dat betekent niet dat hij niks heeft gehad aan de tijd dat hij vastzat. De rust en stilte hebben hem doen stilstaan bij zijn eigen fouten.

"Wat ik heb ondervonden, is dat ik voorheen altijd bezig was met het helpen van anderen. In de gevangenis heb ik besloten aan mezelf te werken. Ik moet eerst mijn eigen dingen bereiken, voordat ik anderen kan gaan helpen."

Ster advertentie
Ster advertentie