FunX

Ray & Anita in rechtszaak om Bob Sinclar’s ‘Tik Tok’

  1. Newschevron right
  2. Ray & Anita in rechtszaak om Bob Sinclar’s ‘Tik Tok’
Ray en Anita schoven donderdagochtend aan bij Fernando in FunX Start. De muziek die ze maakten toen ze nog in ‘2 Unlimited’ zaten, is nog steeds populair. Bob Sinclar en Sean Paul gebruikten een sample uit ‘No Limit’ voor hun nummer ‘Tik Tok’. Maar om dat nummer is gedoe. Ray en Anita leggen Fernando uit wat er aan de hand is.

‘2 Unlimited’ werd begin jaren ’90 gestart door de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde. Zij zochten een rapper en een zangeres en kwamen bij de Nederlandse Ray Slijngaard en Anita Doth uit. De rest is geschiedenis, het duo domineerde de eerste helft van de jaren ’90 de hitlijsten met tracks als ‘No limits’en ‘Trouble Dance’. Maar in 1996 stapte Anita uit de formatie en stopte Ray er ook mee. Een paar jaar later maakte ‘2 Unlimited’ een doorstart met twee nieuwe zangeressen. De naam is van de producers, vandaar dat Ray en Anita nu aan een comeback werken onder hun eigen naam.

In oktober verscheen het nummer ‘Tik Tok’ met daarin de sample van ‘No Limits’ op het internet. Fernando vraagt Ray en Anita wat ze van de track vinden. Ray: “Ik vind het heel leuk, zeker. Normaal gesproken wordt er goedkeuring gevraagd als ze wat van je willen gebruiken. Meestal wel, maar deze keer niet dus we zitten in een rechtszaak.” Anita vult aan: “Niet met Bob Sinclar, maar met onze oude producers. Zij hebben ons niet op de hoogte gebracht. Dat wil niet zeggen dat hij ons niet gaat betalen, maar hij moet ons wel op de hoogte houden van wat hij precies doet. En dit soort dingen willen we gewoon weten.”Eigenlijk is het house-duo veel te druk om zich met dit soort dingen bezig te houden, ze werken namelijk keihard aan een nieuwe plaat. De nieuwe single is al bijna klaar, ze verklappen in Start dat íe ‘Nothing to lose’ gaat heten. In januari vertrekken Ray en Anita naar New York om met Chew Fu, de man die ook platen van Lady Gaga en Mariah Carey bewerkte, de studio in te gaan om wat dingen voor het nieuwe album op te nemen.

In de tussentijd moeten we het doen met de comebacksingle: ‘In da name of love’.
Klik op de afbeelding om te downloaden!

Ster advertentie
Ster advertentie