FunX

Kunnen donkere mensen niet verbranden? Morad & Shay zoeken het uit

  1. Newschevron right
  2. Kunnen donkere mensen niet verbranden? Morad & Shay zoeken het uit

Van insmeren word je niet bruin? Donkere mensen kunnen niet verbranden? Morad & Shay vertrokken woensdag naar het strand van Scheveningen om vanuit daar een live-uitzending te maken. En daar behandelden ze meteen wat feitjes en fabels over zonnebrandcrème.

Bruin beter dan rood

De fabels en feiten nemen ze door met Annebel van KWF. Die vertelt onder andere dat je ook ingesmeerd met zonnebrand, gewoon bruin wordt. "Bruin is altijd beter dan rood", meent Annabel. Daarnaast laat ze weten dat het een fabeltje is dat donkere mensen niet kunnen verbranden, waarop Shay zich eens even goed laat insmeren door een mannelijke collega...

onzinverhalen

Er bestaan nog steeds heel wat onzinverhalen over zonnebescherming. Door de fabeltjes die rond gaan kan het zomaar zo zijn dat je met dit goede weer denkt dat je goed bezig bent, maar eigenlijk gevaar loopt op verbranding. Daarmee verhoog je weer het risico op huidkanker op latere leeftijd. Not cool! Dus FunX vindt het belangrijk om de fabeltjes over zonnebescherming de wereld uit te helpen, zodat iedereen die in deze hitte naar buiten gaat zo goed mogelijk beschermd is tegen de zon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie