FunX

Ruzies moet je face to face uitvechten

  1. Newschevron right
  2. Ruzies moet je face to face uitvechten
Je kent het wel: je krijgt ruzie en de persoon met wie je ruzie hebt gooit dat op social media. Heel irritant, want jij krijgt het er niet meer van af. Maar aan de andere kant is het misschien beter het via social media uit te vechten dan in de club of op straat, waar nog wel eens gewonden bij kunnen vallen. Op social media kun je tenminste laten weten wat die persoon fout doet en zo een hele groep achter je verzamelen die achter je staat. Daarom was de stelling maandag bij CritiX: ‘Je kunt ruzies beter uitvechten via social media dan face to face’. 91,5% was het hier niet mee eens.

Zarayda sprak met luisteraar Denise, zij gebruikt ook social media waar ze veel ruzies ziet ontstaan. "Er ontstaat veel meer agressiviteit op social media dan erbuiten. Het is makkelijk om iets naar iemand te typen dan om het recht in iemands gezicht te zeggen. Op social media kun je je veel stoerder voordoen dan je bent. Vroeger bleef een ruzie ook tussen mensen die er wat mee te maken hadden. Nu kan iedereen meekijken."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F100283355"></iframe>
{/source}

Ook sprak Zarayda met Ali, een mediator. Hij zou social media niet aanraden bij ruzies. "De reden waarom je ruzie hebt is omdat iemand anders over jouw grenzen heen is gegaan. En op het moment dat je het op social media zet, kan iedereen het lezen en is er dus een soap aan de gang." Luister hier naar de tips van Ali over hoe je een ruzie moet oplossen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F100283304"></iframe>
{/source}

Ook op Facebook lokte de stelling veel reacties uit.


Sam = oneens

"Je hoeft niet iedereen lastig te vallen met het feit dat je ruzie hebt met iemand. Dan probeer je alleen aandacht te trekken."


Jorge = ligt eraan

"Ligt eraan hoe je het liefst communiceert. Ben je visueel ingesteld dan kan je het beter doen via social media. Het gaat erom dat de boodschap goed overkomt bij de ontvanger."


Nineg = eens

"Als iemand op Facebook ruzie maakt heb ik lekker GTST-voer om te lezen."


Arzu = oneens
"Als iemand iets gemeen zegt, gewoon op zijn bek slaan!"

Ster advertentie
Ster advertentie