FunX

Temptation-Danicio: "Tv-makers sturen aan om situaties erger te maken"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Temptation-Danicio: "Tv-makers sturen aan om situaties erger te maken"

Vorige week werd bekend dat het RTL-programma De Villa van de zender werd gehaald nadat er seksueel grensoverschrijdend gedrag werd getoond in een aflevering. Nu is ook besloten dat programma’s als Temptation Island en Love Island voorlopig niet te zien zijn. Oud-deelnemer Danicio van Temptation Island vertelde in Start met Fernando het niet eens te zijn met die beslissing. Daarnaast vertelde hij ook meer over de situatie backstage bij het programma.

Onvergeeflijk gedrag

Zenderbaas Peter van der Vorst vertelde gisteren in een interview met RTL Nieuws dat hij zich kapot geschrokken is na het zien van de beelden in De Villa.

"De makers van De Villa zijn zwaar over hun ethische grenzen gegaan. Dat is onvergeeflijk. Ze hebben kandidaten aangezet tot gedrag waarbij zij ook over hun grenzen heengingen. Daarbij was alcohol in het spel. Er zijn dingen gebeurd die niet thuishoren in zo'n programma. Iedereen moet zich kapot schamen voor wat hier is gebeurd."

RTL gaat nu een onderzoek starten door een onafhankelijke partij waarbij naar het productieproces gekeken gaat worden van producent Blue Circle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Danicio

Danicio zag de beelden terug van De Villa en vond dat, net als Peter van der Vorst, te ver gaan: "Ik vind het een leuk programma met veel sensatie, maar wat er gebeurde in die aflevering vind ik niet kunnen. Zoiets hoort niet op tv."

Producenten willen sensatie

Hij deed zelf mee als verleider aan Temptation Island en vertelde hoe de producenten van dat programma de deelnemers backstage aanstuurden om bepaalde dingen te doen: "De tv-makers willen sensatie, omdat het hun programma is. Natuurlijk sturen ze je dan aan om bepaalde situaties erger te maken." Op de vraag van hoe de deelnemers aangestuurd werden, antwoordt Danicio:

"Dingen zoals meer moeite doen om iemand het bed in te krijgen of iemand wat meer alcohol geven. Het is dan aan jou of je het doet of niet. Je moet natuurlijk tv kunnen maken, maar niet door middel van een vrouw meer alcohol te geven of iets te doen dat je niet wilt."

Toch vindt Danicio de keuze om Temptation Island meteen van tv te halen onbegrijpelijk. Danicio: "Ik vind het een beetje overdreven. Omdat één programma de fout in is gegaan, moeten ze nu niet alle programma's over een kam scheren. Dat vind ik jammer, want het is toch wel een programma waar iedereen graag naar kijkt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie