FunX

'Liever Joods dan homo'

  1. Newschevron right
  2. 'Liever Joods dan homo'
Het theaterstuk Bent is een controversiële voorstelling die zich afspeelt in Nazi-Duitsland vlak voor het uitbreken van de 2e Wereld Oorlog. In die tijd werden homo’s nog slechter behandeld dan Joden. Kevin Hassing speelt in dit stuk de homoseksueel. Ondanks dat Bent een controversieel stuk is, twijfelde Kevin geen moment aan zijn rol.

"Ik heb het stuk twee jaar geleden al gespeeld en toen speelde ik de andere rol. Er zijn twee rollen en twee jaar geleden speelde ik de rol van de man die zijn seksualiteit verborg en zei dat hij jood was. Dit jaar speel ik de rol van de man die er openlijk voor uitkomt," vertelt Kevin vanochtend in Start. De rol die Kevin dit jaar speelt gaat hem beter af. "Sommige rollen passen beter bij wie je bent en die herken je veel beter zelf en die herken je veel makkelijker."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89138063"></iframe>
{/source}

Uit de kast
Kevin valt zelf ook op mannen maar kwam pas op zijn 23e uit de kast. "Nederland is helaas minder vrij dan je denkt," zegt Kevin. Over straat lopen en de hand van zijn partner vast pakken zou hij niet zomaar doen. Zelf heeft hij nergens last van gehad maar hij hoort wel verhalen van mensen die het wel gedaan hebben en daar last van hebben gekregen.

Bent
De voorstelling 'Bent' is van 18 april tot en met 11 mei te zien in theaters door heel Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie