FunX

Hedwiges Maduro: Oranje wint van Spanje!

  1. Newschevron right
  2. Hedwiges Maduro: Oranje wint van Spanje!
Voetballer Hedwiges Maduro trapte vanochtend het WK af bij FunX! Hij support natuurlijk het Nederlands Elftal, maar heeft ook veel vrienden rondlopen in de Spaanse selectie waar de oranje leeuwtjes het vrijdag tegen opnemen. De Spaanse clubs hebben dit jaar alles gewonnen en daarom moeten we de Spanjaarden volgens Hedwiges niet onderschatten. Toch gelooft hij in een overwinning van Oranje: "Ik hoop 1-0, een doelpunt van Arjen Robben."Grote competitie
Maduro speelde jaren bij Ajax, Valencia en Sevilla totdat hij in Griekenland neerstreek bij PAOK Saloniki. Daar is hij voorlopig ook van plan te blijven: "Ik heb een contract in Griekenland tot 2017, dus ik blijf gewoon bij PAOK Saloniki." Toch heeft Maduro nog steeds de droom om in een grote competitie te spelen. Duitsland, Spanje, Engeland en Italiƫ ziet hij als opties, maar ook Nederland is welkom.

Griekse gekte
In vier maandjes tijd maakte Maduro de gekste dingen mee in de Griekse competitie: "Mensen steken stadions in de fik en gooien rotte vis naar de bank van de tegenstander. Ik heb in stadions gespeeld waar het te vijandig werd, waar ze flessen op het veld gooiden. Niet bij alle wedstrijden, maar bij derby's was het extreem. En dat allemaal in vier maandjes Griekenland." Bang wordt Maduro er niet van, maar achteraf kan hij er hard om lachen.

Muzikale Maduro
Wat maar weinig mensen weten is dat Maduro ook muziek produceert. Momenteel nog op een laag pitje, maar misschien komt daar verandering in: "Ik ben nu 29 en kan nog een aantal jaren mee. Daarna kan ik nog altijd muziek maken." De kans is groot dat het een reggaetonplaat wordt, want daar is hij mee opgegroeid en in Spanje draaien ze dat volgens Maduro helemaal grijs in de clubs.

Ster advertentie
Ster advertentie