FunX

'Man kan gerust bij vrouwenblad werken'

  1. Newschevron right
  2. 'Man kan gerust bij vrouwenblad werken'
De serie Lieve Liza vertelt het verhaal van een man die op de redactie van een vrouwentijdschrift komt te werken. De eerste aflevering werd gisteravond uitgezonden en daarom waren actrice Elisa Beuger en scenarioschrijver Luuk van Bemmelen vanochtend te gast in Start.

Meteen spanning

In Lieve Liza gebruikt hoofdpersoon Mark zijn belevenissen om een lezersrubriek te schrijven voor vrouwentijdschrift Liza. Hij gaat voor het tijdschrift werken, nadat hij ontslagen is als voetbaljournalist. De vrouw van Mark wordt gespeeld door Elisa. Zij ergert zich aan het ‘mannelijke’ gedrag van haar man en in de eerste aflevering komt ze in aanraking met de aantrekkelijke Hendrik. Dit zorgt natuurlijk meteen voor de nodige spanning.

Enthousiast

Fernando belde ook met actrice Isa Hoes die de hoofdredactrice van het tijdschrift speelt. Ze is een harde tante met een redactie die alleen maar bestaat uit vrouwen, totdat Mark er komt werken. "De regisseur belde mij en zonder dat ik mijn rol wist zei ik meteen dat ik wilde meewerken aan de serie." In het dagelijkse leven koopt Isa echter geen tijdschriften, omdat zij van zichzelf weet dat ze het toch niet gaat lezen en het waarschijnlijk ongelezen weggooit. Tot eind april 2013 is Hoes overigens nog te zien in theatervoorstelling ‘Verlies’, dat gebaseerd is op het boek van Nicci French.

Relatievragen

Luuk heeft samen met Albert ter Heerdt het scenario geschreven voor de serie. "Wij liepen rond met het idee om een serie te maken over een jongen die bij een vrouwenblad werkt. Met Lieve Liza willen wij de kijker laten afvragen of mannen en vrouwen wel zo verschillend zijn als men denkt." De dramaserie wordt elke zondagavond uitgezonden op Nederland 3. Op Twitter kan iedereen vragen stellen over relaties en dan krijg je antwoord van Mark op een genuanceerde manier.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69814927&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie