FunX

Bart van Houten (Van Klasse) inspireert ondernemers op de FunX Media Business Awards

  1. Newschevron right
  2. Bart van Houten (Van Klasse) inspireert ondernemers op de FunX Media Business Awards

Van criminele straatjongen naar succesvolle mede-eigenaar van een van de grootste platenlabels van Nederland: Bart van Houten is zes maanden lang gevolgd door documentairemaker Marnix Meulmeester. In zijn documentaire Onvoorwaardelijk, vertelde Bart openhartig over zijn heftige verleden. Hij heeft zijn leven inmiddels volledig weten om te draaien. Bart was te gast bij de FunX Media Business Awards, een inspirerend businessevent voor jonge ondernemers, om te delen hoe hij het gemaakt heeft tot mede-eigenaar van Van Klasse.

verleden

Bart heeft een hele kille jeugd gehad. "Thuis had ik het gewoon echt niet naar mijn zin, dat kwam ook doordat vooral mijn moeder ons enorm kleineerde." Zijn ouders hadden beiden een eigen bedrijf waar ze dag en nacht mee bezig waren, want geld speelde in zijn gezin een grote rol. School verliep voor Bart niet erg soepel, omdat hij zowel thuis als op school onhandelbaar was. Uiteraard wilde Bart ook geld verdienen, maar hij was zeker niet bereid om er net zo hard voor te werken als zijn ouders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkeerde pad

Bart kwam uiteindelijk op een verkeerd pad terecht, raakte verslaafd en belandde in een dieptepunt. Nadat zijn broer zelfmoord had gepleegd, zag hij het echt niet meer zitten. Hij wist dat er iets moest veranderen. Met zijn allerlaatste beetje hoop is hij naar afkickkliniek De Hoop in Dordrecht gegaan. Het was in de kliniek verplicht om iedere dag naar de kerk te gaan, dus ook Bart moest naar de kerk. Hoewel Bart in eerste instantie helemaal niks met het christelijke geloof had, is er in de kliniek iets veranderd. Hij heeft - naar eigen zeggen - het licht gezien. Vanaf het moment dat hij de kerk binnenliep, begon hij met huilen. "Het was alsof ik in mijn nekvel werd gegrepen", vertelde Bart in de documentaire. Toen hij psalm vijftien las, besefte hij dat het geloof het puzzelstukje was dat hij miste in zijn leven.

nu

Inmiddels heeft Bart van Houten een missie. Zijn doel is namelijk jongeren motiveren, stimuleren en helpen. "Ik zie dat veel jongeren hetzelfde pad bewandelen als ik vroeger ook bewandeld. En dat pad is bijna altijd doodlopend, letterlijk doodlopend [...] Ieder individu verdient een kans, het kost soms wat meer tijd en moeite, maar het is het waard." Bart gelooft dat iedereen talent heeft, maar soms is dat ondergesneeuwd. Bart ziet het als zijn taak om dat weer naar boven te halen.

Tips

Bart heeft op de FunX Media Business Awards samen met Shay vragen beantwoord uit het publiek. De belangrijkste tips die hij de aanwezigen gaf, was dat ze moeten doorzetten en wilskracht moeten hebben. "Als jij een droom hebt moet je er voor gaan, je moet er alles aan doen om jouw doel te behalen. [...] En niet zeuren dan, het is jouw droom, dus ga ervoor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie