FunX

Rogier Komproe wil meer rollen in films en series

  1. Newschevron right
  2. Rogier Komproe wil meer rollen in films en series
Rogier Komproe is een ezel. Niet in het echt, maar wel in de musical Shrek die vanaf vrijdag in het RAI theater te zien is. Hij vertelde vanochtend in Start meer over de musical, maar ook over zijn toekomstplannen. Zo hoopt de musicalster vaker filmrollen te krijgen en droomt hij van een tv-carrière als presentator.

Rogier speelde al een rol in Sonny Boy en dat smaakt naar meer. Makers van films en series zijn daarom van harte welkom bij de acteur. Daarnaast vindt hij presentatiewerk ook leuk: "Jeugd of kinderprogramma's lijken me heel erg tof. Ik heb een aantal pilotprogramma's opgenomen en dat ligt me heel erg goed. Ik kan het heel erg goed. (..) Ik wil daar absoluut meer mee doen, dus ik ga de castingbureaus bestormen!"

Generale repetitie

De generale repetitie van Shrek is vanavond en normaal komen daar maar weinig mensen op af. Bij Albert Verlinde Entertainment dachten ze daar anders over, want daar zitten straks 700 mensen in het publiek! Na de generale repetitie vinden een week lang try-outs plaats. Rogier hecht daar veel waarde aan: "Je moet daarin het ritme van de voorstelling en het gevoel met elkaar krijgen. Ook kan je spelen met het publiek en zien hoe de grappen vallen."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64745883&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Gevoel

Rogier Komproe vindt de Nederlandse musical van Shrek beter dan de Amerikaanse en Engelse versie. "Zij zijn met het succes van de film en de humor gaan doorborduren." Hij vindt dat de kijker bij de Nederlandse versie meer het gevoel van de film terug kan vinden. "Je leeft meer mee met Donkey en Shrek. (..) Hierdoor krijg je een dieper gevoel in de voorstelling en zijn de grappen veel leuker!"

Auditie

De audities waren zeer pittig volgens Rogier Komproe. Hij is twee maanden lang elke dag gaan oefenen. "Ik kon het toen allemaal niet zingen, want ik ben een opgeleide danser. Zingen is niet mijn eerste discipline, dus ik moet daar hard aan werken, but I freaking did it yo!"

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64733479%3Fsecret_token%3Ds-ltEV5&show_artwork=true&secret_url=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie