FunX

Van SYTYCD naar Cirque du Soleil

  1. Newschevron right
  2. Van SYTYCD naar Cirque du Soleil

“Ik ben wel van de avonturen, maar ik vind het ergens toch een beetje eng.” Over minder dan twee weken verruilt danser Niels van den Heuvel het kleine Amsterdam voor het grote Las Vegas. Daar zal hij anderhalf jaar lang dansen bij het magische Cirque du Soleil tijdens The Beatles Love in het Mirage hotel.Vanochtend vertelde hij in Start hoe deze kans op z'n pad kwam.


Niels, die onder andere bekend is van So You Think You Dance en met Miley Cyrus heeft gedanst op de EMA’s, werd totaal overvallen toen hij de rol aangeboden kreeg. In eerste instantie werd de danser benaderd via Facebook. “Je denkt dat iemand een grapje met je aan het maken is. Maar daarna kreeg ik ook hetzelfde berichtje in m’n mail.” Toen hij de mail wel beantwoordde, is het balletje gaan rollen.

The Beatles Love is vrijwel elke dag uitverkocht. Het is interactief en heeft een heel speciaal decor. “Het is een arena, dus het podium is rond en gaat van hoog naar laag en in en uit elkaar. Iedereen zit er omheen.” Op 29 juli zal Niels daar te bewonderen zijn.

Stiekem hoopt de danser dat hij gespot wordt door Justin Timberlake. De mogelijkheid krijgen om op toer te gaan met JT, is één van zijn grote dromen.Ster advertentie
Ster advertentie