Naar homepage
FunX

Shailesh Bahoran op zoek naar Indiase roots

  1. Newschevron right
  2. Shailesh Bahoran op zoek naar Indiase roots
De solovoorstelling Heritage van de beroemde Nederlandse urbandanser Shailesh Bahoran gaat woensdag in première tijdens het Haagse India Dans Festival. De pop & lock-expert vertelde vanochtend in Start dat hij daarin op zoek naar zijn roots: "Een paar jaar geleden kwam ik erachter dat mijn popping en klassiek Indiase dansstijlen best veel overeenkomsten hebben als het gaat om isolaties, houdingen, mimiek en verhalend proberen over te komen."

A.R. Rahman
Shailesh gebruikt in Heritage muziek van de beroemde Indiase producer/componist A.R. Rahman, die in Hollywood beroemd werd met de FunXhit Jai Ho!, en daar heeft hij een goede reden voor: "Ik vind het een supergoede componist, maar wat ik ook tof vind is dat hij in Azië en in de Westerse wereld zijn prijzen binnenhaalt. In zijn muziek is die verweving van muziekstijlen te horen. Dat spreekt mij aan en dat gebeurt naar mijn gevoel ook in mijn dans."

India Dans Festival
Shailesh Bahoran's voorstelling Heritage is op 31 oktober en 1 november te zien in het Korzo Theater tijdens het India Dans Festival.

Ster advertentie
Ster advertentie