FunX

Adformatie: 'Nieuwe Nederlanders' gehecht aan cultuurgebonden media

  1. Newschevron right
  2. Adformatie: 'Nieuwe Nederlanders' gehecht aan cultuurgebonden media
Cultuurgebonden media voldoen aan een grote behoefte binnen de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse/Arubaanse gemeenschap in Nederland.

Voor jongeren zijn multiculturele media aansprekend, met name radio en internet. Daarnaast lezen de allochtone bevolkingsgroepen Nederlandse dagbladen goed.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een mediabereiksonderzoek dat bureau Motivaction, in samenwerking met TransCity, heeft uitgevoerd. Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Pers, Agis Zorgverzekeringen, het Nederlandse Rode Kruis en UPC Nederland.
De printtitel met het hoogste bereik is telkens een cultuurgebonden titel, waaronder Ekin (Turks), Mzine (Marokkaans) en De Ware Tijd Weekeditie Nederland (Surinaams). Van de reguliere Nederlandse printtitels scoort met name Veronica Magazine goed onder Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse Nederlanders: 13 pct van hen leest bijna elk nummer.
Urban radiozender FunX is landelijk gezien de best beluisterde radiozender onder Nieuw- Nederlandse jongeren, en dat terwijl FunX via de ether geen landelijk bereik heeft. Sommige lokale radiozenders spelen ook een belangrijke rol binnen hun gemeenschap, met name onder Surinaamse Nederlanders.

Bron: Adformatie.nl

Ster advertentie
Ster advertentie