FunX

Auteur van Daglicht op vakantie bij Start

  1. Newschevron right
  2. Auteur van Daglicht op vakantie bij Start
Schrijfster Marion Pauw kwam vanuit het zonnige Aruba naar Nederland om vakantie te vieren, maar schoof ook gelijk aan bij Start. Het boek 'Daglicht' dat ze in 2008 heeft geschreven, is namelijk verfilmd door Eyeworks en ging maandag in première!

Niks te zeggen

De filmrechten van ‘Daglicht’ verkocht Marion al in 2009, maar pas in 2012 kreeg ze een e-mail met het script en de datum van de opnames. Ze vertelt in Start dat ze niets over het script te zeggen had: “Als schrijver moet je ervoor tekenen dat je je nergens mee bemoeit. Ze zijn natuurlijk als de dood dat jij je geliefde scènetjes en grapjes terug wilt hebben in de film,” aldus Marion.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/aq1-2OnbYe0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Barry Atsma

Marion had graag Barry Atsma nog in de film gezien. In Start zegt ze dat de rol van Ray, nu gespeeld door Fedja van Huet, voor Barry Atsma was. “De grap is dat Barry Atsma in eerste instantie in de running was voor de rol van Ray. Dus hij heeft ook tegenspel gegeven tijdens de audities, maar nu was hij niet meer beschikbaar.”

Angela Schijf

Angela Schijf vertolkt de succesvolle advocaat Lisa in de hoofdrol en daarom belde Fernando even met haar over de film. “Ik ben er echt heel trots op, ik heb het nog niet zo vaak mee gemaakt dat ik zelf zo’n fan ben. Deze is gewoon gelukt,” vertelt Angela.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F87379994"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie