FunX

Facebookpagina Humans of Heumensoord wil vluchtelingen een gezicht geven

  1. Newschevron right
  2. Facebookpagina Humans of Heumensoord wil vluchtelingen een gezicht geven

Vier jonge studenten zijn de Facebookpagina Humans of Heumensoord begonnen en binnen drie weken hebben ze al meer dan negen duizend likes. Op de pagina vertellen Floor, Mika, Sem en Marleen verhalen van vluchtelingen in het tentenkamp van Heumensoord, vlakbij Nijmegen. In Start vertelt Floor wat voor hen het belangrijkste doel is: "Wij willen hen een podium geven zodat zij kunnen vertellen wie zij zijn, waar ze zich mee bezig houden en wat zij willen bereiken. Daardoor leert de samenleving hen ook een beetje kennen."

Kansen

Tussen de vele verhalen die de Facebookpagina vertelt, sprong er voor de 18-jarige initiatiefnemer eentje uit. "Fadi is een pop art kunstenaar en doordat hij zijn verhaal heeft gedeeld, is hij benaderd door een kantoor en mag hij nu kunstwerken gaan maken voor hen. Dat is natuurlijk geweldig, want het heeft hem ook kansen geboden."

Uitbreiding

Door het succes van de pagina zijn de oprichters van plan het idee verder uit te breiden: "Uiteindelijk willen we dat er van meerdere kampen zo'n Facebookpagina komt en gaan we op één pagina 'the best of' verzamelen."

Ster advertentie
Ster advertentie