FunX

Miss India Holland 2011 nooit in India geweest?

  1. Newschevron right
  2. Miss India Holland 2011 nooit in India geweest?
De finalistes van de Miss India Holland 2011 verkiezing zijn onlangs bekend gemaakt. De overgebleven dames zullen op 26 november in de Eclipse in Rotterdam strijden in om de eretitel. De winnares mag vervolgens naar India om daar deel te nemen aan de Miss India World verkiezingen. Er is een grote kans dat ze daar nog nooit is geweest. Is het niet gek, dat Miss India Holland niet uit India komt en haar ouders wellicht ook niet?


Stelling

FunX dropte de volgende stelling op FunX.fm en Facebook.com/FunX.FM:
'Om Miss India Holland te worden, moet je minstens één keer in India zijn geweest'


De reacties op Facebook liepen uiteen:

Shiva van Pelt: "Nee, vind ik niet. Zo heb je ook Miss Italia Nel Mondo (Miss italië van de wereld). Daar is het zo: als je maar (niet verder dan opa en oma) Italiaans bloed hebt."

Maza Watnou: "Vind dat - als je een land vertegenwoordigt - je er een binding mee moet hebben en er zeker zijn geweest. Hoe wil je het land anders vertegenwoordigen als je er niks over kan vertellen uit eigen ervaring?"

Lisa Lisette Hetty Uythof: "Ja dat vind ik wel anders doe je maar mee aan een andere verkiezing."


Miss India Holland 2010

In het programma CritiX (maandag t/m donderdag 21.00 -23.00 uur) besprak Q-Bah de stelling ook met Shareena Dwarka. Zij werd vorig jaar Miss India Holland. Dit jaar zit ze in de jury.

Shareena Dwarka: "Je hoeft niet per se in een land geweest te zijn, om de cultuur met je mee te dragen. Aan de Miss India Holland verkiezingen doen veel Hindoestaanse meiden mee. Als jij - of je ouders - uit Suriname komen en je bent Hindoestaans, dan liggen je roots ook in India. Je mag aan de verkiezingen mee doen als één van je ouders Hindoestaans of Indiaas is."

Wat vind jij?

Een FunX-verslag van de finale Miss India Holland 2010 bekijk je hier.
Ster advertentie
Ster advertentie