FunX

‘Journaal mag niet over echtscheidingen gaan’

  1. Newschevron right
  2. ‘Journaal mag niet over echtscheidingen gaan’
Dat Rafael en Sylvie van der Vaart uit elkaar gaan, haalde het NOS Journaal. Dat Khalid Boulahrouz en Sabia scheiden, staat op nos.nl. Moet de Nederlandse Omroep Stichting zich wel bezighouden met dit soort privé-nieuws? Of moeten ze dat overlaten aan programma’s als Boulevard en Shownieuws? Luisteraars discussieerden hierover in CritiX.

Stelling
Op FunX.fm stond de stelling: 'Roddelnieuws hoort niet thuis bij de NOS'. Bijna 98% van de stemmers was het eens met de stelling.

Reacties
Ammie vindt dat roddelnieuws slecht nieuws is. Want als je niet met feiten komt, moet je het volgens haar voor je houden.

Amresh is het eens met de stelling, maar vindt wel dat een nieuwszender het aan zijn publiek verplicht is om alle soorten nieuws te behandelen.

Volgens Cristian hoort roddelnieuws niet thuis bij de NOS.

Akef maakt het niks uit, omdat sommige mensen roddelnieuws leuker en interessanter vinden dan ander nieuws dat alleen over oorlog en geweld gaat.

Volgens Gigi is nieuws, nieuws.

Rob Buiter vraagt zich af waar hij zijn lidmaatschap van de NOS kan beëindigen (naar aanleiding van dit nieuws).

En Janet de Wal zegt op Twitter: "Dit hoort thuis in roddelbladen, toch niet bij serieuze journalistiek!"


Presentator Q-Bah sprak met Irene Costera Meijer, hoogleraar journalistiek aan de VU. "Het is nieuws als mensen erover praten", zegt ze.

Check het hier:
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F74091077&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Vertelt het NOS Journaal je wat er in de wereld gebeurt? Joop.nl onderzocht het: Een vergelijking met 5 andere bulletins.

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie