FunX

Rarko primeurt zijn nieuwe track en clip 'Probere Probere'

  1. Newschevron right
  2. Rarko primeurt zijn nieuwe track en clip 'Probere Probere'

Rarko ken je waarschijnlijk van zijn voetbalkunsten en zijn hilarische straatinterviews op YouTube, maar nu gaat Rarko het ook 'Probere Probere' in de muziekwereld. De sympathie YouTube-ster kwam langs in Start om zijn nieuwe track te primeuren en hij nam ook meteen zijn goede vriend en 'ontdekker' Soufiane Touzani mee.

Vrienden

De twee ontmoetten elkaar jaren geleden op een voetbalpleintje waar Touzani toen een training kwam geven. Rarko was heel erg onder de indruk van deze legend en durfde bijna niks tegen hem te zeggen. Toch leerden ze elkaar steeds beter kennen en werd de band steeds hechter. "Toen Soufiane mij vroeg om met hem te chillen dacht ik: wow, mag ik gewoon met jou chillen?" Inmiddels zijn de twee goede vrienden.

Onzekerheid

De grappige Rarko begon iets meer dan een jaar geleden met zijn eigen YouTube-kanaal en in korte tijd wist hij maar liefst 75.000 abonnees te verzamelen. Het was onder andere Soufiane Touzani die het talent van Rarko zag en hem aanmoedigde in zichzelf te geloven. "Deze man was heel erg onzeker. Ook toen hij begon met zijn YouTube-kanaal bleef hij zeggen dat hij het niet kon. Maar na een kleine push kan hij alles." Rarko herkent die beschrijving over zichzelf wel: "Ook toen ik ging zingen in een Surinaamse band was ik onzeker. Ik ben 1.60 meter en hoe gaan mensen dan naar mij kijken? Maar opeens kreeg ik alle shine." Na wat twijfel is de onzekere Rarko nu ook begonnen met rappen: "Na aanmoedigingen kwamen er opeens gekke dingen uit". Zijn eerste single heet Probere Probere.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Likeable

Touzani weet goed te verwoorden wat precies het talent van Rarko is en waarom hij de harten van zoveel mensen weet te stelen. 'Rarko is likeable en krijgt alles voor elkaar. Je kan gewoon niet boos op hem worden. Hij heeft de lach aan zijn kont hangen." Soufiane vergelijkt zijn vriend met Bart de Graaff, de legendarische presentator en oprichter van BNN (Bart's Neverending Network) die in 2002 overleed aan de gevolgen van een nierziekte. Volgens Touzani krijgt Rarko net als Bart de Graaff dingen voor elkaar die anderen niet voor elkaar krijgen.

Karaokespel

Rarko en Touzani mochten de studio natuurlijk niet verlaten voordat ze mee hadden gedaan aan Fernando's beruchte Karaokespel. Hoe muzikaal is Rarko? En kent Touzani de teksten van zijn favoriete tekst?

Soufiane Touzani: "Dit was categorie cringe!"

Moordende minuut

Soufiane luistert elke dag FunX en beweert elke dag Fernando's moordende minuut te killen. Of dat echt zo is, mocht hij meteen bewijzen bij Fernando in de studio.

Ster advertentie
Ster advertentie