FunX

Roek Lips: "Job schreef mee aan het boek"

  1. Newschevron right
  2. Roek Lips: "Job schreef mee aan het boek"
Roek Lips vertelt in 'Het Boek Job' het tragische verhaal van zijn 18-jarige zoon die verdronken is. De netmanager van Nederland 3 legde vanochtend in Start uit dat hij het verdriet van zich af wilde schrijven. De extra motivatie voor Roek was dat zijn zoon Job ooit een boek wilde schrijven en uitbrengen. “Tijdens het schrijven heb ik eigenlijk het idee gehad dat hij mee zat te schrijven, het is ook zijn boek.”

Verdronken

Roek's zoon Job is tijdens een vakantie met vrienden in San Sebastian verdronken. Hij kwam waarschijnlijk in een onderstroom terecht en is daardoor in een dieper deel van de zee terecht gekomen. Een deel waar je lichaam eigenlijk niet meer naar boven zal drijven en waar ook aaseters leven.

Ga door pa

Roek hoopt inmiddels niet meer dat het lichaam van Job ooit gevonden wordt. “Ik ga niet zeggen dat ik nooit over heen kom, maar hij zal altijd bij me blijven. Op de momenten dat ik het moeilijk heb, dan denk ik vaak bij mezelf: wat zou Job nu willen? Die zou zeggen: pa pak je leven op en ga door”. Dat doet Roek nu ook, door middel van kleine stapjes te nemen is hij sinds november weer aan de slag als netmanager bij Nederland 3.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F82337541"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie