FunX

Lucio Messercola's eerste aflevering van 'La Famiglia' kreeg 1 miljoen kijkers

  1. Newschevron right
  2. Lucio Messercola's eerste aflevering van 'La Famiglia' kreeg 1 miljoen kijkers

Lucio Messercola is de jongste tv-producent van Nederland. De eerste aflevering van zijn dramaserie 'La Famiglia' trok afgelopen donderdag bijna een miljoen kijkers. Lucio kwam langs bij Eva in WorX om te praten over zijn carrière.

Verhalen vertellen

Lucio is altijd een verhalenverteller geweest. Als kind speelde hij Disneyfilms na en terroriseerde hij zijn vriendjes om ook een rolletje te spelen.

''Op m'n tiende kreeg ik een filmcamera. Dat werd m'n beste vriend.''

Ludo Sanders

Lucio is geen soapfan, maar toch werd hij echt verliefd op de tv-wereld dankzij één grote soapster. Op 28 oktober 2002 werd Lucio uitgenodigd door Erik de Vogel (Ludo Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden) om eens te komen kijken op de set. Hij was meteen verkocht.

''Het is prachtig dat je met weinig middelen een eigen wereld kan creëren die ook nog eens 2 miljoen mensen boeit.''

Rode loper

Reporter Laila was bij de voorbereiding van de uitzending van de eerste aflevering. Lucio is half Italiaans en kiest daarom voor een echt Italiaans warm welkom. Want met koffie en cake kun je niet echt iets vieren. Ondanks het grote succes voelt Lucio altijd een gezonde spanning en vooral de speech is zenuwslopend voor de jonge producent.

''Ik ben altijd bang om een black out te krijgen.''

La Famiglia

'La Famiglia' is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Messercola. De restaurants van zijn ouders gaven hem veel stof voor drama. 'La Famiglia' is een gezellige, licht absurde misdaadserie en familiekroniek. De serie gaat over de Nederlands-Italiaanse familie Esposito die het restaurant 'Il Baffo' in Lingedijk runt. De corrupte handeltjes van de familie monden al snel uit in harde misdaad.

Topacteurs

Voor de serie zijn de beste Nederlandse acteurs opgetrommeld. Onder andere Ariane Schluter, Teun Kuilboer, Hein van der Heijden, Gijs Blom en Eva Laurenssen spelen een rol in de misdaadserie. Ook werden er Italiaanse topacteurs gecast, zoals Gigio Morra, bekend van zijn rol in Gomorra.

Passie

Om een serie te kunnen produceren moet je vooral doorzetten. Lucio is al sinds zijn 23e bezig met de serie. Drie jaar later trekt de eerste aflevering al bijna een miljoen kijkers. Maar hoe produceer je eigenlijk een dramaserie?

''Het is belangrijk dat je gepassioneerd bent over het thema. Je hart moet ervan overlopen.''

Words of Wisdom

Iedere week vraagt Eva de 'Uitblinker van de Week' naar zijn of haar Words of Wisdom: de ultieme tip voor iedereen met een soortgelijke droom of passie.

''Geef nooit op. Trek je niets aan van wat anderen zeggen. Uiteindelijk komt het goed.''

Ster advertentie
Ster advertentie