Naar homepage
FunX

NRC Next: 'M'n dope outfit zat relaxed'

  1. Newschevron right
  2. NRC Next: 'M'n dope outfit zat relaxed'
UTRECHT - Jan Peter Balkenende krijgt de woorden met moeite over zijn lippen. "M'n dope outfit zat echt relaxed. Al die smatjes (schatjes, red.) wilden met me dansen. [...] Maar je weet toch, ik zei 'no spang', want als premier kan ik die fatoe (dingen, red.) niet maken." De premier leest de tekst op voor de microfoon van het jongerenradiostation FunX waar hij gistermiddag een werkbezoek bracht.

Balkenende was niet de enige bewindspersoon in het land. In het zuiden praatten de ministers Remkes (Binnenlandse Zaken, VVD), Donner (Justitie, CDA) en Kamp (Defensie, VVD) met burgers over veiligheid. De ministers en staatssecretarissen van Economische Zaken, Sociale Zaken en Onderwijs gingen naar het oosten om het te hebben over werkgelegenheid. In het noorden ging het over "minder regels" met de ministers Zalm (Financiën, VVD), Peijs (Verkeer, CDA), Veerman (Landbouw, CDA) en Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing, D66). Balkenende zelf praatte, samen met Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking, CDA) en Van der Laan (Cultuur, D66) met burgers over "respect voor elkaar".

Daarbij luisterden ze veel naar die burger. En dan kun je de wind van voren krijgen zoals gebeurde bij staatssecretaris Medy van der Laan. Zij krijgt bij FunX het verwijt te horen dat het populaire 'urban'-radiostation op veel plekken alleen via de kabel is te beluisteren. "Urbanjongeren luisteren nauwelijks naar de kabel", legt FunX-directeur Willem Stegeman haar uit. Hij pleit voor meer etherfrequenties. Hebben de bewindslieden wat opgestoken van het bezoek? Balkenende zegt van wel. Hij is onder de indruk van het "positivisme" bij FunX. En van de straattaal? "Ik leer snel hier."

Bron: NRC Next
Tekst: Jaus Müller
Ster advertentie
Ster advertentie