FunX

Delany heeft door haar ziekte 24/7 pijn: "Ik gebruik dagelijks morfine"

  1. Newschevron right
  2. Delany heeft door haar ziekte 24/7 pijn: "Ik gebruik dagelijks morfine"

Als je 777-zangeres Delany ziet, zie je een stralende glimlach. In de studio op Oh My! Festival vertelt ze dat er echter ook een andere kant achter deze stralende lach schuilgaat. Delany heeft namelijk CVS, oftewel chronischevermoeidheidssyndroom. En dat heeft behoorlijk veel effect op haar leven. "Ik ben altijd heel vrolijk en dat is ook de kant die ik graag laat zien aan iedereen, maar ik heb ook een ziekte."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik lig heel vaak gewoon in m'n bed en dan kan ik niks doen."

Altijd pijn

Delany vertelt dat ze 24/7 pijn heeft en altijd vermoeid is. Ze gebruikt daarom dagelijks morfine. Zonder die medicatie zou ze niet fulltime met muziek bezig kunnen zijn of optredens kunnen geven zoals volgende week op 777 Festival. Ze staat daar als enige vrouw en het is ook nog eens haar eerste ├ęchte festivaloptreden ooit. Behoorlijk spannend dus. "Als ik optreed, kijk ik heel erg naar mijn publiek. Ik probeer veel interactie te hebben. En dit publiek is toch net effe iets anders dan wat ik normaal doe."

Ik Voel Je

In haar nieuwste track Ik Voel Je zingt Delany over het leven met haar ziekte. In de bijbehorende clip vertelt ze hoe ze ondanks haar ziekte gekomen is waar ze nu staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie