FunX

Mo Bicep: "Geen spiermassa kweken, maar behouden tijdens ramadan"

  1. Newschevron right
  2. Mo Bicep: "Geen spiermassa kweken, maar behouden tijdens ramadan"

Te gast in Ramadan Late Night van afgelopen nacht: Mo Bicep! Man, man, man, wat was hij ongelooflijk vrolijk en energiek. En de FunX-luisteraars gaven hem daar een hoop liefde voor terug. De fanatieke sporter, ondernemer en motivator gaf in de show onder andere advies over hoe je sporten en de ramadan het beste kan combineren. Dat deed hij aan de hand van luisteraarsvragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je echt resultaat wil, dan is het best handig om hoog in je eiwitten te zitten, laag in je vetten en het maximale uit jezelf te halen. Maar als je de hele maand vast, kan dat knap lastig zijn. What to do, what to do?

"Wat ik zelf doe is een uurtje voor de iftar gaan sporten. Dan kan je alsnog slopen en als je thuiskomt, kun je gewoon lekker gaan eten."

50 procent

Het is belangrijk dat je de wilskracht hebt om door te gaan. Ook als het je niet lukt om voor de volle 100 procent te pompen in de gym, zoals bij een van de luisteraars die inbelde het geval is. "Ik train anderhalf uur van tevoren en dan train ik slechts op 50 procent in plaats van de volle 100." Mo Bicep gaf aan dat dat helemaal niet erg is. "Het is ramadan bro. Je bent al onderweg naar de gym. Dat je ├╝berhaupt gaat, is al een pluspunt. Tijdens de ramadan moet je trouwens ook geen spieren willen kweken. Probeer wel gewoon je spiermassa te behouden."

after iftar

Een andere optie om te trainen tijdens de ramadan, is om na de iftar te gaan. Op deze manier kan je jezelf toch nog wat extra energie geven zo vlak voor het trainen. "Werk met de iftar wat kleins naar binnen en wacht dan een half uurtje tot een uur. Dan kan je daarna nog even met energie gaan trainen."

RAMADAN LATE NIGHT

Tijdens de hele vastenmaand staat FunX van 23.00 - 02.00 uur 's nachts in het teken van de nachtshow Ramadan Late Night. Elke maandag- tot en met donderdagnacht draait de show om jouw verhalen. Heb je het gemist? De highlights van Ramadan Late Night kun je allemaal terugluisteren in de podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie