Naar homepage
FunX

Deze stressverlagende examentips zijn goud waard!

  1. Newschevron right
  2. Deze stressverlagende examentips zijn goud waard!

Hoe verlaag je examenstress? Daar ging het onder andere over in de laatste CritiX-uitzending waarbij Dyantha met verschillende mensen, zoals Roos van Scholieren.com, sprak.

"Ik had ooit een docent op de middelbare school die me de volgende tip meegaf: als je de examenzaal binnenloopt en achter je bureau gaat zitten, neem dan vijf minuten stilte voor jezelf en pak die rust. Concentreer je. Dan ga je het examen zeker goed maken."

zelfvertrouwen en rust

Psycholoog Najla vindt dat je gewoon moet visualiseren dat je het goed gaat maken en dat je alle antwoorden al weet. "Dat zorgt voor zelfvertrouwen en is een manier om rust te behouden tijdens je examen. Wat ook werkt, is gaan sporten. Daarmee breek je je stresshormonen af."

Natuurlijk is ontspanning ook heel belangrijk. Ex-student Diego adviseert dan ook om overdag te leren en in de avond lekker een filmpje te pakken met vrienden. "Maak het niet te gestrest voor jezelf." Voor tijdens het examen zelf, heeft hij ook een tip: "Begin het eerst met wat je het moeilijkst vindt, want anders ga je dingen uitstellen."

Ster advertentie
Ster advertentie