FunX

National Cappuccino Day: Zo maak jij de perfecte cappuccino

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. National Cappuccino Day: Zo maak jij de perfecte cappuccino

's Ochtends voordat je naar school of werk gaat en 's avonds als je lekker op de bank zit. Nergens wordt er zoveel koffie gedronken als in Nederland. Wij zijn wereldkampioen koffieleuten. Eigenlijk zou deze dag daarom uitgeroepen moeten worden tot nationale feestdag. Vandaag is het namelijk National Cappuccino Day. Patrick belde met barista Wendelien Verver om te vragen hoe je nou de beste cappuccino maakt.

perfecte cappuccino

Een barista is iemand die gespecialiseerd is in het maken van espresso en andere soorten koffie. "In een goede cappuccino gaat sowieso een ontzettend goede espresso. Het liefst eentje die lekker zoet is en niet te bitter of te zuur is", legt Wendelien uit. Daarnaast gaat er van dat mooi opgeschuimde melk in. Die moet niet te droog en niet te heet zijn." Als finishing touch kan je je kopje koffie helemaal personaliseren, door een figuur te maken met het melkschuim (latte art).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

melk

Allemaal leuk en aardig, maar welke melk moet je nou gebruiken om mooi opgeschuimde melk te krijgen? "Het liefst verse volle melk", geeft de barista prijs. "Volle melk heeft wat meer vet, waardoor de cappuccino wat romiger wordt." Gebruik vooral geen houdbare volle melk, want dan krijg je een vieze kooksmaak. Heb jij ook al zo'n dorst gekregen? Proost!

Ster advertentie
Ster advertentie