FunX

'Als hologram-2pac komt, koop ik een kaartje'

  1. Newschevron right
  2. 'Als hologram-2pac komt, koop ik een kaartje'
Het is bijna een week geleden dat het hologram van Tupac Shakur te zien was op het Coachella-festival in Californië. Toch is de animatie die bedacht werd door Dr. Dre, nog steeds gesprek van de dag. Er wordt gespeculeerd over een mogelijke tour en andere artiesten roepen dat ze ook zoiets willen laten maken van andere overleden legendes. Zou jij naar een concert gaan van een hologram?

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: 'Als hologram-Tupac op tour gaat, koop ik een kaartje'. Ruim 65% procent van de stemmers was het hier mee eens. Kortom, jij wil de show wel zien. Volgens de Wall Street Journal kunnen we binnenkort ook kijken naar hologram-concerten van The Beatles, Michael Jackson en Elvis Presley. De techniek is er klaar voor. Alleen de contractrechten kunnen het proces vertragen. Onlangs meldde Wu-Tang rapper Raekwon overigens ook dat hij graag op tour wil met een hologram van wijlen Ol 'Dirty Bastard.

Reacties

Ondanks de hele hype rondom het hologram, zijn een hoop luisteraars skeptisch. Ze vinden dat het niet 'fair' is om artiesten postuum op een podium te vertonen. In het geval van Tupac wordt er al jaren gediscussieerd over het feit dat anderen bakken met geld aan hem verdienen. Sinds hij vermoord werd in 1996 zijn er tientallen cd's uitgebracht met materiaal dat hij zelf niet wilde uitbrengen. Sterker nog: er zijn meer cd's uitgebracht na zijn dood, dan tijdens het leven van de rapper.

Lou-Aisa: Laat 2Pac met rust, hij verdient het.
Pedro: Zo'n concert is respectloos tegenover de legende.
Remy: De muziekindustrie wil altijd doekoe verdienen aan dode artiesten.
Wietse: Ik snap al die negatieve reacties niet. Ik vind het mooi gemaakt en ik zou er graag naar toe willen.
Makevelli: Ik zou zeker naar zo'n show gaan, al moet ik er uren voor lopen.
Maikkel: Lijkt me bruut om 'the legend' een keer te kunnen zien zo.

CritiX

In de radioshow met Q-Bah vertelde Victor Verdonck hoe het hologram van Tupac gemaakt is. Victor maakte met zijn bedrijfje ook een hologram-actractie voor de Efteling. En hij heeft een plan om iets soortgelijks te doen met André Hazes. Check 't hier:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F43753597&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie