FunX

Prins van de Salsa in Start

  1. Newschevron right
  2. Prins van de Salsa in Start
Na 8 jaar pauze is de Latijns-Amerikaanse zanger Luis Enrique weer helemaal terug van weggeweest. Het nummer "Yo No Se Manjana" van zijn nieuwe album is een dikke hit aan het worden en wordt zelfs in ons kikkerlandje gecoverd in talentshows als "Holland's got talent". Zo wisten Bas en Harold onlangs het publiek van deze castingshow te charmeren met hun versie van het nummer.

Start belde met de Prins van de Salsa die op dat moment in Italiƫ was voor het Latinfestival in Milaan. Zo vertelde hij dat de meeste mensen hem kennen van zijn laatste album - ondanks dat hij maar liefst vijftien albums op zijn naam heeft staan. Maar erg vindt Luis dat niet. Hij denkt dat het vooral komt omdat hij 8 jaar is weggeweest. "Sommige mensen leren me nu pas kennen. Voor hun is dit mijn eerste album", grapt hij.

In die 8 jaar richtte hij zich meer op wereldmuziek en niet meer op salsa. Bovendien werd hij ook vader en wilde hij al zijn tijd aan zijn zoontje Luca wijden. Hij heeft hem zelfs meegenomen naar een awardshow en dat leverde hilarische taferelen op. Luis: "Ik dacht niet dat hij het podium op zou durven om een award op te halen, maar hij was juist heel nonchalant en begroette iedereen. Ik zei tegen hem: dit was de laatste awardshow voor jou Luca, je steelt de show van je vader haha."

Luister hieronder naar het hele gesprek dat Fernando met hem had en kom erachter wat Luis van de cover van zijn "Hollandse concurrenten" vond:

{wmaremote} http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/LuisEnriqueyonesemanjana.wma{/wmaremote}

Van 26 juni t/m 1 augustus is het Latinweek op FunX met onder andere de Latin Top 100, LatinMiX, Zomercarnaval en veel leuke prijzen.

Ster advertentie
Ster advertentie