FunX

Gamekings: Miljonair worden door te gamen

  1. Newschevron right
  2. Gamekings: Miljonair worden door te gamen
Wie zou er nou geen miljonair willen worden? Dan zou het al helemaal geweldig zijn als je al dat geld binnen kan halen door je favoriete games te spelen! Er worden geregeld toernooien gehouden waarbij mensen een flinke som geld kunnen winnen. Makkelijk is het echter niet, want de beste gamers ter wereld maken al snel korte metten met je.

In Los Angeles wordt een drie-daags Call of Duty toernooi gehouden waarbij 32 teams tegen elkaar strijden. Één Nederlandse groep heeft zich weten te plaatsen via een online voorronde. Het winnende team kan uiteindelijk één miljoen dollar winnen. Twee leden van het Gamekings team zijn afgereisd naar L.A. om hier verslag van te doen.

Doom 4
Het langverwachte vervolg op Doom 3 is van de tafel geveegd. Game-uitgever Bethesda was niet tevreden met het resultaat en wil dat ontwikkelaar Id Software terug naar de tekentafel gaat om de game opnieuw te maken voor de volgende generatie consoles. "Ik vind dat nooit zo'n goed teken als mensen iets overnieuw gaan doen. Dan leert de geschiedenis dat het dan meestal niet zo'n topresultaat gaat worden," aldus JJ.

LucasArts gesloten
Game ontwikkelaar LucasArts is deze week gesloten door Disney. Het bedrijf heeft vijf maanden geleden LucasFilm opgekocht en daarmee ook de rechten voor de Star Wars films. Hierdoor worden ook twee Star Wars games die in de maak waren geannuleerd. Het leek Disney beter om dit uit te besteden aan andere game ontwikkelaars. De kans is hierdoor zeer klein dat het spel Star Wars 1313 nog uitkomt. "Er kunnen wel Star Wars games komen, maar dan worden die door externe studio's gemaakt," aldus Gamekings JJ.


{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86485433"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie