FunX

Bollebof doneert opbrengsten nieuwe track aan Sophia Kinderziekenhuis

  1. Newschevron right
  2. Bollebof doneert opbrengsten nieuwe track aan Sophia Kinderziekenhuis

Bollebof dropte vannacht zijn nieuwe track Universe en dat is niet zomaar een liedje! Je kent 'm natuurlijk van club bangers, zoals De Prijs en Kwasten, maar in deze tune stelt hij zich kwetsbaarder dan ooit op. Zijn tweede dochtertje was er de grote inspiratiebron voor. Ze werd vijf weken te vroeg geboren en kon haar longen niet openhouden, waardoor ze niet voldoende zuurstof binnenkreeg. Een heftige ervaring waarover Bollebof in deze track vertelt. De rapper besloot uiteindelijk contact op te nemen met het Sophia Kinderziekenhuis om alle inkomsten van deze tune aan hen te doneren.

Angst

De blijdschap sloeg bij de geboorte van zijn dochtertje als snel om naar angst. De rapper vertelt het na:

"Ik was van plan haar navelstreng door te knippen, maar voordat ik het wist, lag ze al ergens op een plank met vier, vijf doktoren om haar heen. [...] Als ik paniek zie in het gezicht van een dokter, ga je vanzelf denken: dit is echt niet goed. Op dat moment dringt het niet echt tot je door. Je bent bijna verdoofd. Je ziet haar liggen, ze wordt helemaal paars, niets beweegt. [...] Die kleine had letterlijk nog haar ogen dicht en ze was helemaal volgeplakt met stickers en naalden. Die naalden waren gewoon te groot voor haar handjes. Als je dat ziet, breek je gewoon in stukken."

"Je begint het leven te waarderen."

Besefmoment

Zijn dochtertje zou uiteindelijk bijna een maand in het Sophia Kinderziekenhuis liggen, waarvan zelfs anderhalve week op de IC-afdeling. Het waren angstige momenten waarin de rapper veel andere dingen begon te beseffen: "In die periode had ik een splinternieuwe, dure auto gekocht. Na de geboorte van mijn dochtertje merkte ik dat het allemaal niets waard is. Je begint het leven te waarderen. Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed met haar, godzijdank."

Sophia Kinderziekenhuis

Bollebof besloot uiteindelijk meer te doen met zijn nieuwe track om er veel good vibes mee te verspreiden. Zo belde hij het Sophia Kinderziekenhuis om een handje te helpen:

"Ik had de track af en dacht: oké, wat nu? Iets in me zei het Sophia Kinderziekenhuis te benaderen om te vragen of ze het cool vinden dat ik de opbrengsten hiervan aan hen doneer. Ze waren super enthousiast en hebben geholpen met alles. [...] Iedereen die eraan heeft meegewerkt, heeft dat ook vrijwillig gedaan."

Videoclip

Zijn dochtertje is nu gelukkig helemaal gezond, maar dat geldt niet voor heel veel andere kinderen. Daarom besloot Bollebof jonge kids in het zonnetje te zetten in de videoclip van Universe. Bollebof: "We hadden wat kindjes uitgenodigd die dezelfde situatie hebben meegemaakt. Die zitten allemaal in de video, superleuk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie