FunX

Negativ: "Phatt maakt 'Bij Me Bent' af"

  1. Newschevron right
  2. Negativ: "Phatt maakt 'Bij Me Bent' af"
Negativ is een man van zijn woord, want hij beloofde een tijd geleden dat zijn nieuwe single in première zou gaan bij FunX. Vanochtend in Start was het zo ver. Nega's nieuwe track 'Bij Me Bent' met zanger Phatt en Ryan Lisse op de beat was voor het eerst te horen op jouw favoriete zender en was vrijdag exclusief te downloaden via FunX.

{source}
<object height="18" width="550"><param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98813749&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;player_type=tiny"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed wmode="transparent" allowscriptaccess="always" height="18" width="550" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98813749&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;player_type=tiny"></embed></object>
{/source}

Phatt

De Amsterdamse rapper had het refrein eerst zelf ingezongen, maar toen dacht Negativ aan Phatt, een zanger die hij ooit bij FunX had gehoord. "Phatt kan gewoon belachelijk goed zingen. Ik had het refrein eerst zelf gezongen, maar toen hoorde ik hem. Hij heeft het gewoon afgemaakt. Ik zei ook gelijk tegen producer Ryan Lisse dat hij niets meer moest veranderen."

Break-up

In de FunX ochtendshow vertelde Negativ dat hij Bij Me Bent heeft geschreven na een break-up met een ex. De relatie duurde volgens Nega vijf jaar en na een rouwproces met allerlei verschillende meiden, liters alcohol en flink wat gepaf keek de rapper in de spiegel: "En toen maakte ik er een track over, want dat de manier en het goede moment om het te verwerken."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98812943"></iframe>
{/source}

Giorgio Tuinfort

Negativ had vrijdagochtend ook wat tracks bij zich, die hij samen met hitproducer Giorgio Tuinfort heeft gemaakt. Destijds werkte Nega aan een album, maar inmiddels heeft hij zijn doel veranderd. De Amsterdamse rapper wil geen album meer uitbrengen, maar vooral veel losse tracks. Hij blijft eigenzinnig en heeft daar ook een goede reden voor: "Ik zie veel mensen veranderen in de muziekindustrie om geld te verdienen, maar jezelf blijven hou je het langst vol."

Van alle markten thuis

Via Twitter stromen de positieve reacties over 'Bij Me Bent' binnen sinds de release bij FunX, maar een aantal Twitteraars noemen Negativ hierdoor een emo-rapper. Daar is Nega het totaal niet mee eens. "Ik heb altijd alle soorten muziek gemaakt. Van 'Niks is wat het zijn moet', tot 'Skud Skuddem' en 'Tantu Hard'. Ik ben niet in een hokje te plaatsen. Je weet niet waarmee ik ga komen."

Films

Dat Negativ van alle markten thuis is blijkt ook uit zijn toekomstplannen. Naast het uitbrengen van muziek gaat hij zich ook meer richten op films. Binnenkort hij de stem in van een Disneyfilm, maar Nega mag nog niet zeggen welke film. Daarnaast gaat hij ook een Dreamworksfilm en een tv-serie inspreken. Tot slot is Negativ binnenkort ook te zien in twee bioscoopfilms: "In september komt Hoe Duur Was De Suiker en in oktober komt de nieuwe speelfilm 'Kankerlijers' uit, dat gaat over drie kinderen die op een afdeling zitten."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98807781"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie