FunX

Emil en Kim op zoek naar oernatuur in Nederland

  1. Newschevron right
  2. Emil en Kim op zoek naar oernatuur in Nederland
Je hoeft helemaal niet naar Afrika of Australië om in de ongerepte natuur te leven. Wil je weg van de vinexwijk en hop de bossen in? Volg dan presentatoren Emil Andel en Kim Brand van het nieuwe NPO 2-programma Wildpark Nederland. Zij vertelden vanochtend in Start hoe ze in het programma op zoek gaan naar oernatuur in ons kikkerlandje.

Echte natuur

In de grote steden is het vaak moeilijk om de echte natuur op te zoeken, daarom gaat Emil graag op vakantie in Servië: "Bij mijn oma's huis kom ik helemaal tot rust bij geluiden die je hier 500 jaar geleden hoorde. Daar word je wakker door geiten, kippen, uilen en watervalletjes. Dat wilde mis ik wel in Nederland"

Superstil

Kim heeft de rust in de oernatuur in Nederland ontdekt tijdens de opnames van Wildpark Nederland. Dat gebeurde tijdens een zeiltrip: "Het was geweldig. Bij het droogvallen is het superstil en hoor je alleen de meeuwen. Dan ben je één met de natuur."Huilend jagen

In de eerste aflevering van Wildpark Nederland gaat Kim jagen met Ellen om zich te voorzien van voedsel. "Ik dacht vooraf dat ik zou huilen, maar zodra je er naartoe loopt dan hoop je dat hij pijnloos dood is gegaan."

Boomknuffelen

Emil leert communiceren met bomen: "Toen ik in het begin de energie van een boom moest voelen, geloofde ik er weinig van, maar nadat ik haar instructies opvolgde dacht ik dat ik gek werd, want ik voelde echt een soort van warmte in mijn handpalm. Iedereen die het niet gelooft, ga het zelf proberen."

Ster advertentie
Ster advertentie