FunX

60 jaar Mensenrechten: Right Now!

  1. Newschevron right
  2. 60 jaar Mensenrechten: Right Now!
Discrimineer niemand, slavernij is verleden tijd. Niemand heeft het recht een ander te martelen. Iedereen heeft recht op onderwijs. Het zijn drie van de dertig Universele Mensenrechten Op woensdag 10 december bestaan deze rechten 60 jaar. Time to party op het Right Now Festival! Zangeres Hind treedt op en ze vertelde erover in Start...

Tag je eigen Mensenrecht!
Het festival sluit de Right Now campagne af. Hierin staat de ‘Write your own right contest’ centraal. Jij kunt dat tot 10 december nog doen op een virtuele muur, de Tag Wall. Deze zelfbedachte mensenrechten worden op 10 december overhandigd aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Een paar voorbeelden: Recht op persoonlijke aandacht. Recht op een fiets. Recht om jezelf te kunnen zijn. Recht om te dansen.. Recht op een bed..

Is sexual pleasure een mensenrecht?
Zoals op een echt Festival treden er op Right Now ook artiesten op: Typhoon vs. Sticks & Rico, Hind, Raymzter, Kraak en Smaak. Je kunt Fair Food cocktails drinken en speeddaten met mensenrechtenactivisten. Is Sexual pleasure a human right? en Hebben Indianen rechten?, je hoort het in de workshops over deze onderwerpen. Check het hele programma hier.

Zangeres Hind op FunX
In Start met Fernando en Riom was zangeres Hind te gast om te vertellen over het festival. Zij is een van de artiesten die woensdag optreedt. Hind vertelde dat ze een paar nummers gaat zingen op het festival. Een daarvan is geïnspireerd op haar reis naar Israël en de Palestijnse gebieden, luister naar het fragment:

{mp3remote}http://download.omroep.nl/funx/muziek/Hind_in_Start_2.mp3{/mp3remote}

In de Avondwinkel van Den Haag maak je op donderdag 4 december kans op VIP kaarten voor het festival. Luister dus naar Aashna tussen 21:00-23:00 uur op 98.4 fm. In Forum op maandag 8 december hoor je Kevin, hij is een van de voorvechters van Mensenrechten. Kevin zet zich speciaal in voor de rechten van kinderen in de Jeugdzorg.
Ster advertentie
Ster advertentie