FunX

LSVb protesteert met LieveJet.nl

  1. Newschevron right
  2. LSVb protesteert met LieveJet.nl
Ook studenten voelen de crisis in hun portemonnee en dat wordt er niet beter op. Minister Jet Bussemaker wil de basisbeurs namelijk afschaffen en bezuinigen op de OV-studentenkaart. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vindt het idee van de minister belachelijk en probeert dit door middel van een ludieke actie te voorkomen.

LSVb-voorzitter Kai Heijneman vertelde vanochtend bij FunX dat de studentenvakbond de website LieveJet.nl in het leven heeft geroepen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen van het afschaffen van de basisbeurs en de OV-studentenkaart. Op LieveJet.nl kan je vanaf vandaag gratis een bericht voor minister Bussemaker achterlaten. Je krijgt 140 tekens om je ongenoegen te uiten. Ook kan je haar duidelijk maken hoe het jou als student of je kennissen/vrienden/familieleden raakt. Kai is overtuigt van de LSVb-actie: "Als ze van heel veel mensen een kaartje krijgt, dan weet ik zeker dat ze daar naar luistert en haar plannen zal gaan aanpassen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F90987318"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie