FunX

"Nicky Romero: "dj's zijn sterren in Amerika"

  1. Newschevron right
  2. "Nicky Romero: "dj's zijn sterren in Amerika"
Fernando en Yes-R spraken onlangs in Start met Nicky Romero over de documentaire Dutch Influence, waarin hij zijn opwachting maakt tussen andere Nederlandse top dj's. "Ik denk dat wij in Nederland goed zijn in het bedienen van de dance industrie. Als Nederlandse dj heb je altijd een streepje voor in het buitenland. In Dutch Influences krijg je een kijkje in de keuken van dat leven."

Nicky Romero heeft veel succes en reist alle continenten af, maar daardoor mist hij de simpele dingen in Nederland. "Op Twitter en Facebook zie je dat je vrienden wat gaan drinken. Dat mis je wel. Je mist je familie en je vrienden. Dat is de keerzijde."

Wat Nicky opvalt is dat dance vele malen groter is in Amerika dan in Nederland. "In Amerika zijn dj's echt rocksterren, maar langzamerhand wordt Nederland ook wakker en krijgen dj's evenveel waardering als een Marco Borsato of Trijntje Oosterhuis." Het relaxte daaraan vindt de dj dat hij in Nederland gewoon normaal boodschappen kan doen. "Je wordt af en toe om een foto gevraagd of nagewezen, maar dat is het."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F59828020&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Nicky reist de wereld af, omdat hij veel werk aflevert. Zo releasde hij onlangs de single Iron, een samenwerking met Calvin Harris. Daarnaast is de Nederlandse dj ook de studio ingedoken met Esmee Denters. "Ze komt uit Arnhem, dat is vlak bij mij en mijn studio." Puur professioneel natuurlijk, helemaal zakelijk. " Je kan niet met iedereen aanpappen!"

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/_7NWeCIdF0M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie