FunX

Alles wat je wilt bereiken kun je bereiken, het ligt aan jezelf

  1. Newschevron right
  2. Alles wat je wilt bereiken kun je bereiken, het ligt aan jezelf
Net fris van school begon Peter Altevogt, toen 24 jaar, in het huis van zijn ouders aan zijn nieuwe uitdaging: een eigen bedrijf Korton! Nu 12 jaar later is Korton uitgegroeid tot een bedrijf met drie werkmaatschappijen en ruim 45 medewerkers in dienst.

Na zijn HBO studio Elektronica kreeg Peter tijdens zijn wintersportvakantie een ongeluk waardoor hij lange tijd verplicht in bed moest blijven.

Na je studie heb je altijd veel vraagstukken die op je afkomen: wil ik werken of doorstuderen? Wil ik voor een baas werken of voor mezelf beginnen? Wat wil ik met mijn leven? Ook Peter hield zich bezig met deze vragen tijdens zijn herstel. Uit verveling besloot hij toen een bedrijfsplan te schrijven en is na zijn herstel met zijn eigen bedrijf begonnen.

“Ik ben als jonge ondernemer in het huis van mijn ouders begonnen. Ik kreeg 300 gulden per maand en daarmee heb ik mijn investeringen gedaan en het bedrijf opgezet. Van huis uit heb ik geleerd dat je nooit geld mag lenen, alleen van huis mensen. Mijn bedrijf heb ik daarom ook opgebouwd met geld dat ik verdient heb en geen cent dat geleend is”.

Als jonge IT’er heb je niet veel weet van managementvaardigheden en strategie bepaling. “Nadat mijn eenmanszaak begon te groeien ging ik van IT’er naar manager en van manager naar directeur. Ik wil altijd blijven leren en me blijven ontwikkelen, daarom heb ik cursussen erbij gevolgd om mijn vaardigheden uit te breiden”. Peter vindt het ook belangrijk dat zijn bedrijf en medewerkers zich blijven ontwikkelen en verplicht zijn medewerkers daarom ook naast het hebben van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) jaarlijks een cursus te volgen.

Als advies geeft Peter mee: “alles wat je wilt bereiken kun je bereiken, het ligt aan jezelf. Je moet het willen, durven, er hard voor werken en bereid zijn tegenslagen te verwerken. Maar een droom kun je altijd verwezenlijken”.

Op zondag 7 juni was Peter te gast in het programma Hi5. De vacatures die hij ter beschikking stelde:

Junior Supportdesk medewerker
Als junior support medewerker houd je bezig met het onderhouden van contacten met de klant, over (eenvoudige) problemen. Je gaat klantgericht te werk en probeert daar waar mogelijk telefonisch oplossingen aan te bieden. Je behandelt ICT onderwerpen in een brede context die telefonisch als per mail binnenkomen. Op het moment dat je dieper op een bepaald onderwerp in moet gaan schakel je de supportdesk medewerker in. Je hebt een MBO ICT diploma. Verder ben je collegiaal, flexibel, klantvriendelijk en communicatief vaardig.
Lees hier de hele vacature.

Netwerk consultant
Als netwerk consultant werk je zelfstandig aan het installeren en preventief onderhouden van netwerken van de klant. Bij storingen op locaties zoek je zelfstandig naar oplossingen en lost deze ook op. Je werkt aan projecten bij diverse klanten, zowel in groepsverband als zelfstandig. Zelfstandige ondersteuning verrichten aan de helpdesk op kantoor. Voorbereidende werkzaamheden behoren tot de functie. Een HBO/MBO opleiding zijn een vereiste. Verder ben je besluitvaardig, stressbestendig, resultaatgericht en klantvriendelijk.
Lees hier de hele vacature.

Luister hier de uitzending terug

Deel 1
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200906071700.wma{/wmaremote}

Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905071800.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie