Naar homepage
FunX

Hanifa was achttien en dakloos

  1. Newschevron right
  2. Hanifa was achttien en dakloos

Gisteren was het Wereld Daklozendag. Een dag om stil te staan bij de 31.000 daklozen In Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat meer dan 9000 van de daklozen jongeren zijn. Deze 9000 jongeren hebben geen vaste verblijfplaats. Hassan en Jasmine belden met Hanifa die op haar achttiende dakloos was.

geen dagritme

Hanifa zat toen haar tiende in een jeugdinstelling, maar na haar achttiende verjaardag mocht ze daar niet meer wonen en stond ze op straat. Hanifa wist toen even niet meer wat ze moest doen. Het was een emotionele tijd waarin ze niet elke dag goed kon eten en douchen. Ze probeerde vaak te camoufleren dat ze dakloos was, maar moest op een gegeven moment wel om hulp gaan vragen aan mensen.

"Het was een emotionele tijd. Je gaat je echt machteloos voelen, omdat je bepaalde dingen zoals een normaal mens niet kunt doen."

zwanger

Hanifa was in verwachting toen ze dakloos werd. Tijdens haar zwangerschap is ze naar verschillende instellingen gegaan waar ze tijdelijk onderdak had. Toen ze bevallen was heeft ze een gezinsvoogd gekregen. Op dit moment gaat het goed met haar. Ze heeft ze nog geen huis dat op haar naam staat, maar leeft nu in een 24 uursvoorziening.

Ster advertentie
Ster advertentie