FunX

Boef over zijn succes: "Het harde werken wordt beloond"

  1. Newschevron right
  2. Boef over zijn succes: "Het harde werken wordt beloond"

Het zal je niet ontgaan zijn dat BOEF vorige week zijn album 'Slaaptekort' heeft gedropt. Zijn album gaat super hard en breekt records. Op dit moment staat Boef op de nummer 28 meest beluisterde artiesten wereldwijd op Spotify. En zijn videoclip 'Habiba' is inmiddels al 1,7 miljoen keer bekeken. Morad & Shay belden Boef op om hem te spreken over zijn grote succes.

SLAAPTEKORT

Alle 16 tracks van Boef stonden dit weekend tussen de 20 populairste tracks op Spotify. Souf de Boef domineerde de top 3 volledig na de release van 'Slaaptekort'. En dat in een weekend dat ook Drake zijn nieuwe album dropt! Dat is volgens Boef allemaal te danken aan zijn fans.

"Ik zorg gewoon dat mijn muziek zo hard mogelijk is en mijn fans zorgen voor de rest."

toegankelijk

Aan dit grote succes is volgens Boef wel veel hard werken vooraf gegaan. "Mensen denken altijd dat het heel makkelijk is als rapper, maar er gaat veel werk aan vooraf." Boef heeft op zijn album samengewerkt met Ronnie Flex, Ali B, Lil Kleine, Para Mocro, Sevn Alias en Soufiane Eddyani. Hij heeft juist met deze artiesten samengewerkt, omdat zij volgens hem de populairste rappers van dit moment zijn.

Imago

Met dit album hoopt Boef een bredere doelgroep aan te spreken en van zijn slechte imago af te komen.

"Het imago dat op mij is geplakt, dat ben ik helemaal niet. Ik heb gewoon muziek gemaakt en geprobeerd om het toegankelijker te maken voor een breder doelgroep. Dat betaalt zich nu gewoon uit."

clip

Naast zijn album is ook zijn videoclip van 'Habiba' een heel groot succes. Boef vertelt dat hij heel bewust heeft gekozen om juist onder dit nummer een dikke videoclip te plakken: "Dit is gewoon een liedje dat heel Nederland mee kan zingen. Als ik nu terugkijk heb ik de juiste keuzes gemaakt."

Liefde

In het nummer rapt Boef dat hij gefocust is op geld verdienen en dus niet te verliefd kan worden. Maar heeft ook hij niet een beetje liefde nodig om te kunnen shinen?

"Mijn fans geven mij die lobi om te shinen. De liefde die zij geven motiveert mij om nog betere liedjes voor hun te bengren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fans

Het is dus wel duidelijk dat Boef zijn toegewijde fans heel erg waardeert. En dat zijn fans heel erg dedicated zijn, bewijst Ramazan wel! Hij gooide namelijk een bericht in de FunX App met de vraag of Morad & Shay even aan Boef wilden vragen of hij op zijn dm wilde reageren. Dat werd geregeld. Ramazan was zo blij met de shoutout van Boef, dat hij met taart langskwam in de studio om Morad & Shay persoonlijk te bedanken voor het regelen!

records

Ook de NOS ging langs bij Boef om hem te spreken over zijn records.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie