FunX

Vader Reverse op debuutalbum Retro

  1. Newschevron right
  2. Vader Reverse op debuutalbum Retro
Reverse, ofwel Sergio Gonter, presenteert op zondag 8 juni zijn debuutalbum Retro. Hoewel hij al een gevestigde naam is in Nederland en ook internationaal aan het doorbreken is, staat dit album volledig in het teken van de talenten van de componist, producer en artiest. Vanochtend vertelde hij in Start over het realiseren van zijn dromen en nam hij één van zijn nieuwe talenten, Idaly, mee.Hij staat op de kersverse Reverse-track, Portemonnee, die samen met Willem is opgenomen.

"Retro betekent vintage en wij houden echt van oude dingen. We blijven een beetje hangen in de tijd. Maar het betekent ook reverse in het Latijns, dus dat was een mooie combinatie." Op het album staan samenwerkingen met verschillende artiesten. Zo zijn onder andere Adje, Sharon Doorson en Jayh te horen. Maar ook de vader van Reverse heeft een aandeel op een track met Mocromaniac en Idaly. Dit is de eerste serieuze plaat die de producer met zijn vader heeft opgenomen. Vader Gonter heeft zijn eigen muzikantendroom nooit kunnen realiseren en is erg trots dat het zijn zoon is gelukt.

Wat veel mensen niet weten, is dat Reverse ook nogal wat artiesten heeft ontdekt. Daar was Kempi één van, rapper Cho en nu natuurlijk de 18-jarige Idaly, die onder contract staat bij hem. Vroeger stuurde hij talent door naar TopNotch-baas Kees de Koning, maar nu is Reverse er klaar voor om het zelf te doen. "Ik wil nooit ergens aan beginnen als ik er niet klaar voor ben."

Internationale doorbraak
Dat Reverse weet waar hij aan begint, werd alleen maar nog duidelijker na een Grammynominatie. "Dat was een track die ik samen met Tricky Stewart had geproduceerd voor Tamar Braxton. Dat hele album was genomineerd voor beste album." De Nederlandse producer vertrok in 2012 naar Amerika om samen te werken met grote namen, waaronder The-Dream. Binnenkort brengt hij het nummer Black uit, die Reverse meegeproduceerd heeft.

In de toekomst wil de producer een eigen sound opbouwen in Amerika, net zoals hij dat in Nederland al heeft gedaan. Volgens hem heeft het nummer Black wel een herkenbare Reverse sound. Mogelijk komt er in de toekomst ook een samenwerking uit met Nicole Scherzinger. Los van alle internationale artiesten waar hij nu mee werkt, is het zijn droom om met Herman van Veen te werken. "Dat is een legend. Het nummer Ik neem je mee, had ik zonder hem nooit kunnen maken. De vrolijkheid die zit in zijn nummers, daar ben ik heel erg door geïnspireerd geraakt."

Hoewel Reverse hangt met grote namen in de muziekindustrie, waar natuurlijk ook hun luxe leventje bij komt kijken, hecht hij daar niet teveel waarde aan. In LA vindt hij het leuk, maar in Nederland raakt hij erg geïnspireerd. "Geld geeft je een bepaalde vrijheid, maar muziek is mijn passie en dat geeft mij heel veel vreugde."



Ster advertentie
Ster advertentie