FunX

Mohammed en Rudy gingen op een houten fiets van Maassluis naar Mekka

  1. Newschevron right
  2. Mohammed en Rudy gingen op een houten fiets van Maassluis naar Mekka

Er zijn een heleboel manieren om van Nederland naar Mekka te komen. De meeste mensen kiezen waarschijnlijk voor het vliegtuig, maar niet Rudy en Mohammed. Zij pakten namelijk een houten fiets om de pelgrimstocht af te leggen. Maar waarom?! Morad & Shay stelden deze brandende vraag aan de reizigers zelf.

Fiets

De reden dat Rudy en Mohammed de fiets als vervoersmiddel naar Mekka kozen is dat zij een aantal dingen wilde promoten: verbinding, duurzaamheid en spiritualiteit. Daarnaast was het ook goed voor de geest. De avonturen legden de mannen vast op beeld. Deze vlogs zijn te volgen op hun YouTube-kanaal.

Obstakels

Onderweg zijn ze wel een aantal obstakels tegengekomen. Dat had vooral met het weer te maken. De regen, sneeuw en kou maakten de reis niet makkelijker. Maar het grootste obstakel was toen zij tussen Servië en Macedonië op een verkeerde plaats de grens over gingen.

"Onze GPS had ons niet naar de officiële grens geleid. We werden opgewacht door militairen. Zij waren eigenlijk aan het checken op vluchtelingen."

Reis

De reis was wel geslaagd. De mannen sliepen onderweg voornamelijk bij mensen thuis: "We hebben geweldige mensen ontmoet". Ook in Mekka werden ze met open armen ontvangen. In Mekka verrichten Rudy en Mohammed de rituelen en begonnen ze een actie om de heilige berg Jabal al Nour op te ruimen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie