FunX

TV-maker Ajouad: "Ben ik een kaaskop of mocro?"

  1. Newschevron right
  2. TV-maker Ajouad: "Ben ik een kaaskop of mocro?"

"Ik ga op zoek naar wat het meest bij mij past, de Marokkaanse tradities of de Nederlandse cultuur." Dat vertelt programmamaker Ajouad, voormalig FunX-dj, vanmorgen in Start. In een vierdelige tv-serie doorbreekt hij taboes in de Marokkaanse cultuur en praat hij over seksualiteit, ontspanning en imago.

Marokkanenexpert

Een programma over zijn roots maken, is niet iets dat de Amsterdammer vroeger gauw had gedaan. "Toen ik in het begin de media instapte, wilde ik niet bestempeld worden als de Marokkanenexpert. Ik werd als 20-jarige uitgenodigd voor progamma's om te praten over veel te ingewikkelde onderwerpen. En als je daar zit, is het niet alleen voor jezelf, je vertegenwoordigt een hele groep."

Bijzonder

In wat nu al wordt gezien als het mooiste moment uit de serie gaat Ajouad met zijn vader in gesprek over relaties.

"Met de eerste generatie Marokkaanse ouders, zoals mijn vader, praat je niet over liefde en seks. Maar ik dacht: ik ga gewoon het taboe doorbreken en ga aan mijn vader vragen wat hij bijvoorbeeld ervan zou vinden als ik met een Nederlandse vrouw thuis kwam en dat is een heel bijzonder gesprek geworden."

'Ajouad: kaaskop of mocro' is vanaf donderdag 1 september om 21:00 te zien of NPO3. Praat na het programma mee en geef jouw mening via npo3.nl/ajouad.

Ster advertentie
Ster advertentie