FunX

Chuckie: "Nederlandse dj's ondergewaardeerd"

  1. Newschevron right
  2. Chuckie: "Nederlandse dj's ondergewaardeerd"
Documentairemaker & FunX-dj Hatim en dj Chuckie waren naar aanleiding van de documentaire Dutch Influence vanmorgen te gast in Start. Chuckie maakte onder andere bekend dat er nieuwe muziek aankomt met Lupe Fiasco en Too Short. Ook vertelde hij over zijn nieuwe passie voor groene energie.

Dutch Influence
Op woensdag 16 oktober verschijnt de documentaire Dutch Influence van Hatim el Khatib in de bioscoop. De docu vertelt het verhaal van de wereldwijde invloed van Nederlandse dj’s. Chuckie laat weten dat het werk dat Nederlandse dj’s verrichten vaak wordt onderschat. "Ik kan alleen van de trailer uitgaan (maar) ik ben ook echt benieuwd naar die film. In de trailer wordt geshowd hoe hard deze boys eigenlijk aan het werk zijn. Ik denk dat het vaak wordt onderschat en dat heel veel mensen ondergewaardeerd worden", aldus de Hagenaar.

Op de vraag of hij zelf vindt dat hij ondergewaardeerd wordt, antwoordt Chuckie: "Niet zo zeer ondergewaardeerd. Het is puur onwetendheid. Ze weten half het verhaal."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63618182&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Nederlandse scene
Nederlandse dj’s reizen de hele wereld over om hun muziek te verspreiden. Vergeleken met het buitenland gaat het er in Nederland anders aan toe. Zo vertelt Hatim over het fenomeen ‘pingpubliek’: "Wij hebben hier het ping-publiek. Ze staan gewoon voor je booth te pingen. Eigenlijk ben je als dj ‘storend’."

Chuckie voegde er het volgende aan toe: "Je kan het ze niet kwalijk nemen.. qua muziek.. Ja, we zijn het (in Nederland) eigenlijk al min of meer jaren gewend. Het nieuwe is eraf. In Amerika is het nog steeds nieuw. Vandaar dat het daar helemaal los gaat."

Jay-Z
DJ’s maken de meest bizarre dingen mee tijdens hun tour. Zo vertelde Chuckie tijdens Start over zijn ‘hiphop momentje’ met Jay-Z. In het onderstaande fragment hoor je daar meer over.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63618254&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Passie voor groen
Niet alleen Dirty Dutch muziek houdt de dance ster bezig. Maandag komt 'Make Some Noise' uit. Een nummer gemaakt met een knipoog naar de hardstyle scene. Chuckie hoopt met dit genre door te breken in Amerika. Ook is hij de studio ingedoken met niemand minder dan Lupe Fiasco & Too Short en houdt hij zich bezig met groene energie! "Het wordt elke dag warmer. We kunnen niet doen alsof we het niet zien!" , zei hij bezorgd.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63618473&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie