FunX

Mag mijn vriend(in) mijn pincode weten?

  1. Newschevron right
  2. Mag mijn vriend(in) mijn pincode weten?
Elke week beantwoordt geldcoach Gwenn jouw geldvragen in Hi5. Deze week kreeg ze een vraag van een luisteraar die liever anoniem wilde blijven. Sinds anderhalf jaar heeft ze een vriend en vroeg zich het volgende af: "Ik weet zeker dat ik hem kan vertrouwen. Afgelopen week waren we in de stad en toen was hij zijn pinpas vergeten. Ik stelde voor om mijn pas te lenen. Gelukkig vond hij zijn pas alsnog en hoefde dat niet. Toen ik het later aan mijn vriendin vertelde, zei ze dat zij nooit haar pinpas en -code aan haar vriendje zou geven. Ik vind dat logisch want zij zijn pas drie maanden bij elkaar. Wij zijn al anderhalf jaar samen en vertrouwen elkaar door en door. Dan kun je toch wel je pas en code geven? Ik wil graag weten wat de Geldcoach hiervan vindt."

Mailvraag
Fabian is 23 en vormgever. Pensioen is de afgelopen week veel in het nieuws, daardoor ben ik er ook over na gaan denken. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding en ik doe nu al freelance klussen. Ik wil straks graag met mijn eigen bedrijfje verder. Maar hoe zit het met je pensioen als je een eigen bedrijfje hebt? En kan ik er nu al voor zorgen dat ik niet zonder geld kom te zitten op mijn oude dag?

Meer over geldzaken vind je op Edgie.nl

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/117420849"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie