FunX

De strijd tussen Playstation 4 en Xbox One

  1. Newschevron right
  2. De strijd tussen Playstation 4 en Xbox One
Sony en Microsoft hebben afgelopen maandag tijdens de E3 gamebeurs in Los Angeles hun nieuwe consoles gepresenteerd. Beide bedrijven hadden al eerder dit jaar een presentatie gegeven, maar nu hebben ze nog meer details naar buiten gebracht waaronder de prijs.

PS4 vs. Xbox One
Tot nu toe ligt het voordeel bij Sony's Playstation 4. Microsoft heeft verschillende regels opgelegd aan de Xbox One waarop een groot aantal mensen zijn afgeknapt. Zo kan een game maar één keer doorverkocht worden. Je kan spellen niet uitlenen aan vrienden omdat de games die je koopt verbonden zijn aan je account. De Xbox One moet bovendien één keer per 24 uur online zijn anders kan je je games niet spelen.

Stel dat je je Xbox een paar dagen niet hebt aangeraakt. Je wilt vervolgens een spel spelen, maar je hebt op dat moment net problemen met je internetverbinding. Dan kan je je game niet spelen tot dat de verbinding weer werkt. "Dat is ingeslagen als een bom", aldus JJ. "Qua pr heeft Microsoft deze E3 echt de plank misgeslagen."

Als dat nog niet negatief genoeg was; de Xbox One is ook nog 100 euro duurder dan de PS4 van concurrent Sony. In Microsoft's pakket zit overigens wel een Kinect bij inbegrepen. Voor de Playstation is een camera apart verkrijgbaar voor 50 euro, maar die heb je niet nodig om met het apparaat aan de slag te kunnen gaan. De prijs voor de Playstation 4 is 399 euro en de Xbox One is verkrijgbaar voor 499 euro. Ten Slotte beschikt de PS4 ook over sneller geheugen dan de nieuwe Xbox.

Nintendo
Nintendo had dit jaar geen persconferentie bij de E3, maar heeft afgelopen dinsdag wel via internet een presentatie gehouden. Het bedrijf toonde met name games die uit gaan komen voor de Wii U waaronder Pikmin 3, Mario Kart 8, Super Mario 3D, Super Smash Bros en Donkey Kong Country: Tropical Freeze. "Allemaal fantastische games die je totaal anders zijn dan wat je op de PS4 of Xbox One krijgt." Volgens JJ mag Nintendo volgende keer de games wat flitsender naar voren brengen.

Volgende week vrijdag vertelt Gameking Boris je meer over de nieuwe games die getoond zijn bij de E3.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96842620"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie