FunX

Comedian Narsingh is ‘Trots op Rotiland’

  1. Newschevron right
  2. Comedian Narsingh is ‘Trots op Rotiland’
Wat moet een Hindoestaan als hij geen arts, advocaat of zanger van het levenslied wil worden? In zijn avondvullende debuutshow ‘Trots op Rotiland’ neemt Narsingh Balwantsingh zijn publiek mee in zijn zoektocht langs Bollywood, goeroes en cricket. Vrijdagochtend schoof hij aan in FunX Start om Fernando alles over zijn avondvullende voorstelling te vertellen.

“Ik vertel hoe ik in Nederland ben opgegroeid. Hoe ik van onzekere stotterende jongen ben uitgegroeid tot een zelfbewuste man.” Narsingh lacht wanneer hij het over zijn jeugd heeft, het was niet altijd makkelijk. Op school trok hij de aandacht met zijn Hindoestaanse ‘roots’: “Mijn moeder gaf me vroeger broodjes met sardientjes, koflook en peper mee naar school. Kinderen moesten janken omdat ze vonden dat het stonk. Iedereen at pindakaas en chocoladepasta.”

Patrick
Er niet bij horen, vond Narsingh niet fijn. Toen hij vier was, veranderde hij zijn naam zelfs in Patrick omdat hij geen zin meer had om steeds alles uit te moeten leggen. Narsingh: “In die periode leerde ik net fietsen en ik viel. Een buurjongetje rende naar mijn huis om mijn vader te halen. Hij riep ‘Patrick is gevallen, Patrick is gevallen. Maar mijn vader kende natuurlijk geen Patrick. Ik weet uiteindelijk niet wat er meer pijn deed, de val van mijn fiets op de klappen van mijn vader.”

Comedian
Gelukkig is het kleine Hindoestaanse jongetje goed opgedroogd en is hij ondertussen reuze bekend. Er zijn maar weinig Hindoestaanse jongeren die hem niet kennen als presentator van het OHM programma Ch@thney.NL. Ongeveer vier jaar geleden begon de presentator met stand-up comedy en dat sloeg aan. Narsingh: “Ik dacht ‘als ik al die sketches aan elkaar maak met een thema, kan ik er een voorstelling van maken’. Ik heb dat toen de kosmos in geslingerd via mijn website en toen nam Mojo contact op.”

Zenuwen
De komende maanden staat Narsingh regelmatig op de planken met zijn show ‘Trots op Rotiland’. Ondanks dat hij genoeg ervaring heeft voor de camera en op de planken, is hij iedere keer weer zenuwachtig: “Het is heel eng man! Voordat de show begint, sta ik achter de coulissen en poep ik bijna in mijn broek. Ik ben zenuwachtig ‘as hell’. Maar als ik op het podium sta gebeurt er wat."

Ben je benieuwd wat? Kijk op Narsingh’s website www.narsingh.nl voor de playlist.

Het interview met Narsingh luister je hier terug:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/narsinghstart.mp3{/audio}

Narsingh schrijft wekelijks een column op FunXDesi.nl. Check 'm hier!
Ster advertentie
Ster advertentie