FunX

Trendvoorspellingen voor 2013

  1. Newschevron right
  2. Trendvoorspellingen voor 2013
Trendwatchers Richard en Lieke Lamb hebben tijdens FunX Start de nieuwste trends voor 2013 aangekondigd. Het duo doet al jaren voorspellingen over de nieuwe ontwikkelingen. Ze verzorgen trendpresentaties en strategische trendsessies.

Telefoons
Android blijft groeien en heeft als voordeel dat het een open besturingssysteem is in tegenstelling tot Apple's iOS. Iedereen heeft de mogelijkheid om een app voor Android te maken waardoor er uiteindelijk meer apps ter download worden aangeboden in Google Play. In de Verenigde Staten is de iPhone nog steeds het populairst maar in Europa heeft Android met grote afstand de leiding.

Het draadloos opladen van smartphones wordt dit jaar ook populair. Hierbij leg je je telefoon op een oplaadmat die verbonden is met het stroomnet. Hierdoor hoef je je telefoon niet meer met je standaard oplader te verbinden om het op te laden.

Tweede baan
Steeds meer mensen beginnen een eigen bedrijfje naast hun vaste baan. Dit kan verschillen van het verkopen van artikelen via internet tot een paar uurtjes lesgeven op een hogeschool.

Ruilhandel
Gezien we momenteel in een transitie-economie zitten, vindt er steeds meer ruilhandel plaats tussen mensen en bedrijven. Om geld te besparen in deze crisis bieden ze elkaar hun diensten in ruil aan. Mensen gaan elkaar weer opzoeken om initiatieven te ontplooien.

Albums
De verkoop van albums is al jaren niet meer wat het ooit is geweest. Artiesten verdienen met name geld met optredens en andere commerciƫle deals. Het is mogelijk dat er nu andere 'pakketten' aangeboden gaan worden met artiesten die in hetzelfde straatje vallen.

3D printen
Het 3D printen is het afgelopen jaar commercieel gemaakt. Deze printers zijn sinds kort voor een redelijke prijs verkrijgbaar in de winkel. Zo'n apparaat brengt verschillende mogelijkheden met zich mee. Stel je voor dat een houdertje van je boekenplank afbreekt. Dan zou bijvoorbeeld een bedrijf als Ikea een 3D afbeelding van kleine onderdelen kunnen leveren via hun site zodat je die thuis zelf kan printen. Momenteel wordt er ook door bedrijven gewerkt aan het printen van voedsel en organen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73361155"></iframe>
{/source}


Ster advertentie
Ster advertentie