FunX

Pauline gaat naar Parijs voor de finale van het WK breakdance

foto: Instagram @bgirl_pauline
  1. Newschevron right
  2. Pauline gaat naar Parijs voor de finale van het WK breakdance

Pauline uit Den Haag is een van de finalisten van het WK breakdance van Red Bull. Ieder jaar strijden duizenden breakdancers tegen elkaar om de titel van beste breakdancer te pakken. Pauline won samen met B-Boy Kid Colombia de voorrondes van het WK breakdance in Rotterdam en gaat nu naar de volgende ronde in Parijs. Chanel sprak haar in Jouw Stad over de wedstrijd.

Speciale editie

In 2021 won Pauline ook al de finale, maar deze editie is extra speciaal voor haar, want het zal zich afspelen in het Rolland Garros stadion in Parijs. "De finale is een jaar voor de Olympische Spelen gepland, dus ik denk dat ze vanuit Red Bull ook groots zullen uitpakken."

Inspiratie

Pauline werd door haar eerste docent, Ton Steenvoorden, aan de wereld van breakdancen geïntroduceerd. Later kwamen daar ook meer vrouwen bij zoals B-Girl Narumi uit Japan, die al jaren op topniveau danst. Samen met haar vriendinnen heeft Pauline een platform BGirl Sessions waarop ze via Instagram en een website veel video's deelt van breakdancers van over de hele wereld. Daarnaast organiseert ze ook events en battles, met het doel te laten zien hoeveel toffe vrouwelijke dansers er zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Finale

Alle winnaars van Red Bull BC One verzamelen zich in Parijs voor de finales. Daar zullen ongeveer 30 tot 40 kandidaten tegen elkaar strijden. Uiteindelijk zullen zestien dansers op het hoofdpodium staan en de strijd met elkaar aangaan. Wie daar wint, is de winnaar van het WK breakdance.

Tip van Pauline

Pauline geeft nog een laatste tip aan de luisteraars die geïnspireerd zijn geraakt door haar verhaal en zelf ook willen breakdancen. "Ik denk dat je veel doorzettingsvermogen moet hebben. Je moet heel lang en heel vaak blijven trainen, want dit heb je niet in een paar uur of een paar dagen onder de knie. Je moet hiervoor jaren trainen, maar als je het echt leuk vindt, moet je ervoor gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie