FunX

Dierenbeulen, sluit ze op!

  1. Newschevron right
  2. Dierenbeulen, sluit ze op!
Tik het woord ‘dierenmishandeling in bij Google en je schrikt van het aantal nieuwshits, laat staan de foto’s. Misselijkmakend. Sinds kort hebben we dankzij de PVV wel een paar Animal Cops maar tot dusver levert dit weinig op. De dierenbeulen hakken, snijden, wurgen en verkrachten dat het een lieve lust is. Maar je leest weinig nieuws dat kopt: ‘dierenbeul opgepakt’.

Nou denk je misschien: gaan we een beetje halfzacht zitten zeuren over beestjes? En dat in een wereld waar mensen ook nog geterroriseerd, bedreigt, verkracht en vermoord worden. Waar er oorlog is en armoede. Waar complete volkeren worden uitgemoord. Waar maak je je druk om?

Nou, om het volgende: onderzoekers hebben aangetoond dat mensen die zo wreed met dieren omgaan, vaak ook een gevaar zijn voor mensen. Is het niet op dat moment, dan vaak wel later in hun leven. Bijna alle seriemoordenaars zijn ooit begonnen met het vermoorden en martelen van dieren. Is deze schroom eenmaal overwonnen, dan kan er zo langzaamaan op mensen worden overgegaan. Niet niet zo lang geleden in het nieuws: een man die paarden gruwelijk verminkte. Enkele maanden later heeft hij op dezelfde manier een zwerver vermoord.

Daarom: leve de Animal Cops! Maar, lieve Animal Cops, doe dan wat! Zorg ervoor dat we niet elke week de krant openslaan en lezen: ‘zwaan doorboord’, of: ‘schaap verkracht’. Stop deze zieke geesten, voordat het escaleert. Want ik voorspel je: dat zal gebeuren. Wil je geen Marc Dutroux, Ted Bundy en Willem van Eijk in de headlines van de krant? Jaag dan als een malle op deze dierenbeulen. Pak ze op en sluit ze op!

Ster advertentie
Ster advertentie