Games & gadgets

Blijf van je telefoon af met deze 'envelop-app' van Google

foto: YouTube: Special Projects
  1. Newschevron right
  2. Blijf van je telefoon af met deze 'envelop-app' van Google

Zit jij ook altijd úren op je telefoon? Zo veel dat het misschien niet meer gezond is? Google heeft hier iets op bedacht: een papieren envelop waardoor je je telefoon alleen nog maar kunt gebruiken om mee te bellen.

Envelope

De bedoeling van de Envelope-app is dat jouw telefoongebruik minder wordt. Het stimuleert je om je telefoon alleen te gebruiken om te bellen. De app zorgt ervoor dat je alleen beltoetsen te zien krijgt. Het gebruiken van apps zoals WhatsApp, Facebook of andere apps is dan niet meer mogelijk. De app werkt tot nu toe alleen met de Pixel 3A-telefoons. Met Envelope krijg je een speciale pdf-bestand aangeboden die je moet uitprinten en vouw je in elkaar tot een envelop die precies om je tellie past.

Wellbeing-Initiatief

Envelope maakt deel uit van Googles Digital Wellbeing-initiatief. Hiermee willen ze, door middel van apps, dat mensen minder op hun telefoon zitten. Twee andere nieuwe apps moeten ook helpen bij het verminderen van je telefoongebruik: Activity Bubbles en Screen Stopwatch. Bij die eerste krijg je een bubbel op je thuisscherm te zien elke keer dat je je scherm ontgrendelt. Bij Screen Stopwatch laat je telefoon met grote cijfers zien hoeveel je elke dag aan je telefoon hebt besteed.

Een app om je app-gebruik te verminderen

Dat dit soort apps nodig zijn, blijkt uit een onderzoek waarbij een groot deel van smartphone-gebruikers aangeeft dat zij last krijgen wanneer zij er te veel op zitten. Bijna de helft van de 93% van Nederlanders die een telefoon heeft, heeft aangegeven dat ze te veel er op zitten. Maar, je zou wel kunnen denken dat het wat extreem is, dat er apps worden ontworpen om jouw telefoongebruik te reguleren. Aangezien je telefoongebruik door applicaties juist toeneemt en telefoonbedrijven winst maken van jouw telefoon- en internetverslaving.

Ster advertentie
Ster advertentie