Games & gadgets

Beau gaf 8000 euro uit aan FIFA-packs in een jaar

foto: youtube/NH Nieuws & EA Sports
  1. Newschevron right
  2. Beau gaf 8000 euro uit aan FIFA-packs in een jaar

De prijs van een nieuwe game voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch of PC ligt al gauw rond de zestig euro. Toch zijn er mensen die daarna ook nog ingame-aankopen doen. De 21-jarige Beau uit Velserbroek weet daar alles van. Deze FIFA-fanaat vertelde NH Nieuws onlangs dat hij het afgelopen jaar 8000 euro heeft uitgegeven aan de voetbalgame FIFA.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FUT Packs

Beau gaf de duizenden euro's uit aan pakketjes in de populaire FIFA-modus FUT, waarbij je een fantasievoetbalelftal moet bouwen. Uit die packs trek je spelers die je voor je fantasieteam kunt gebruiken. De pakketten kan je winnen door wedstrijden te spelen en door uitdagingen te halen, maar je kan ze ook kopen. En dat is precies wat deze fanatieke gamer heeft gedaan. Niet een of twee keer, maar zo vaak dat hij er 8000 euro lichter van is geworden.

Uit de hand gelopen

In het interview noemt Beau het een uit de hand gelopen hobby: "Je wilt zoveel mogelijk goede spelers, omdat je die ook weer voor FIFA-muntjes kunt verkopen om er vervolgens nog betere spelers mee te kopen. Na een tijdje dacht ik: ik geef nu wel heel veel uit."

Werken voor je geld

Beau heeft zelf keihard gewerkt voor die 8000 euro. Hij runt een eigen snackbar en werkte 's nachts in de viswinkel van zijn vader. De gamer vergelijkt de drang om packs te kopen met een casino-ervaring: "Je weet van tevoren niet of je een goede of slechte speler krijgt. Negen van de tien keer is het een slechte speler, dan heb je je geld weer weggegooid, maar omdat je toch die ene goede speler wil, ga je door."

Verboden in België

Games met lootboxes of soortgelijke packs waarbij je van tevoren niet weet wat je krijgt, zijn inmiddels verboden in België, omdat het onder online gokken valt. EA Sports heeft FIFA daarom aangepast voor de Belgen, zodat onze zuiderburen het kunnen blijven spelen. In Nederland doet de Nederlandse Kansspelautoriteit momenteel onderzoek naar een aantal games. Ze zeggen niet of FIFA een van die spellen is die onderzocht wordt.

Maximaal 1000 euro

Beau beseft dat 8000 euro een flinke uitgave is en heeft zichzelf voorgenomen om zichzelf dit jaar te beperken. Hij wil het komende jaar maximaal 1000 euro uitgeven aan de game en zit inmiddels al op 300 euro. Misschien moet hij Défano Holwijn en zijn Stacktember eens checken.

Ster advertentie
Ster advertentie