Games & gadgets

'Zo komt de nieuwe PlayStation 5-controller eruit te zien'

foto: unsplash
  1. Newschevron right
  2. 'Zo komt de nieuwe PlayStation 5-controller eruit te zien'

De PlayStation 5 moet eind 2020 gaan verschijnen en daar hoort natuurlijk ook een controller bij. Door een nieuw patent dat door Sony Interactive Entertainment is aangeleverd, weten we nu mogelijk hoe de controller van de nieuwe PS5 eruit gaat zien.

Patent

VideoGamesChronicle kwam het patent tegen op de website van de Japanese Patent Office. De eerste afbeelding doen direct denken aan de DualShock 4 van de PlayStation 4, maar er zijn wel degelijk verschillen. Hou er wel rekening mee dat dit patent niet het definitieve design van de PlayStation 5-controller hoeft te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verschillen

De PlayStation 5-controller lijkt een stuk dikker te zijn dan de voorganger. Ook de adaptive triggers lijken wat groter op de plaatjes. Daarnaast valt op deat de analoge sticks kleiner zijn geworden. Het opvallendste is misschien wel de verdwijning van de lightbar, aangezien dat voor PlayStation VR van levensbelang is.

Haptic feedback

We weten dat de controllers in ieder geval anders gaan aanvoelen. Vooral in de trillingen zullen volgens PlayStation-baas Jim Ryan verschil zitten. De PS5-controller gaat gebruikmaken van haptic feedback waardoor alles een stuk realistischer moet gaan voelen door trillingen.

Ster advertentie
Ster advertentie